Linie TELVERDE de consiliere psihologică pentru elevi, profesori și părinți

0
432

Pe 23 martie, se lansa, în cadrul proiectului „Ambasador pentru Comunitate” – un parteneriat între Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Proacta EDU – prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, pentru cadre didactice, elevi și părinți. Acum, cu sprijinul Grupului Digi România, numerele de telefon 0771.141.767 și 0771.141.750 au devenit numere TELVERDE, gratuite din orice rețea de telefonie. Specialiștii psihologi răspund în continuare pe grupul creat pe facebook Ambasador pentru Comunitate, dar și la adresa de e-mail ambasadorpentrucomunitate@proactaedu.ro.

În cadrul acestui proiect lucrează peste zece psihologi, în sistem de voluntariat. Asociația Proacta EDU este pregătită să extindă numărul psihologilor până la 50, în funcție de solicitări. Zilnic se primesc zeci de apeluri din partea cadrelor didactice, a elevilor și părinților. În cele mai multe dintre situații a fost acordată consiliere psihologică pentru cazuri de neliniște, posibile atacuri de panică, teama de îmbolnăvire, burnout și probleme legate de gestionarea timpului.

Psihologii îi sfătuiesc pe toți să comunice în această perioadă cu mai multă atenție, cu empatie și să identifice împreună soluții la problemele cu care se pot confrunta. Nu în ultimul rând, creativitatea are un rol deosebit și ne poate fi de folos.

În cadrul proiectului „AMBASADOR pentru COMUNITATE” au fost deja lansate o serie de materiale video cu caracter psiho-educațional, care pot fi vizionate pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării, dar și pe pagina oficială de Facebook a Asociației Proacta EDU.

Proiectul „Ambasador pentru Comunitate” este realizat cu sprijinul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Consiliului Național al Elevilor.