Seara în care Craiova are mare nevoie de „Smurd”

0
77

Universitatea Craiova – FC Voluntari

Severin, stadion: „Municipal”, ora 20.30

Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Barthe, Briceag – Screciu, Dumitraş – Ivan, Gustavo, Bancu – Măzărache. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Mingote – Bucurică, R. Petre, Manea, Fajic, Jazvic, Bârzan.

FC Voluntari: Balauru – Maftei, Spahija, Cazan, Acsinte – Novac, C. Lazăr, Popadiuc – Ivanovici, Cernat, Ad. Bălan. Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve: Bornescu – Balaur, Andrei  Ionescu, L. Marinescu, Căpăţână, Curelea, Deac.

Cu o formulă inedită pentru prima manşă a semifinalei cu FC Voluntari, Universitatea încearcă totuşi să ia o opţiune pentru finala Cupei României

craiovaAjunsă după mulţi ani aproape de a disputa finala Cupei României, Universitatea Craiova plăteşte tribut proastei gestionări a sezonului, atât ca politică de achiziţii, cât şi a menajării pentru principalul obiectiv. Deşi teoretic ar avea în faţă un adversar accesibil, FC Voluntari, echipă venită din play-out, pe care a învins-o în ambele meciuri din sezonul regulat (1-0 şi 5-0), Craiova se confruntă cu mari probleme de lot. Practic, Mulţescu nu poate conta pe 9 titulari din prima parte a sezonului, fiindcă altfel echipa ar fi putut arăta aşa: Calancea – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Mateiu, Madson, Zlatinski, Băluţă – Nuno Rocha, Ivan. În condiţiile actuale, dacă am compara cele două loturi disponibile pentru partida din seara aceasta, mai valoros pare al oaspeţilor, Claudiu Niculescu având la dispoziţie jucători cu mare experienţă, precum: Cernat, Costin Lazăr, Maftei, Marinescu, dar şi un atacant în mare formă, Adrian Bălan, pe care Universitatea a fost aproape să-l transfere în iarnă.

Mulţescu: „Situaţia lotului este foarte gravă”

Aşadar, Gigi Mulţescu, se confruntă cu mari probleme de lot pentru prima manşă a semifinalelor Cupei României. Tehnicianul trebuie să-şi justifice porecla „Smurd”, fiindcă Universitatea este lipsită de cei 3 mijlocaşi de bază, Mateiu, Zlatinski şi Băluţă, toţi trei suspendaţi, iar Popov este accidentat. „Va fi o dublă dificilă cu FC Voluntari. Se anunţă un prim episod greu, date fiind accidentările, suspendările cu care ne confruntăm. Voluntariul este o echipă aflată într-o formă crescândă, au urcat ca joc. Astfel încât va trebui concentrare maximă, un efort deosebit din partea tuturor celor care vor intra în teren. Ideal ar fi să câştigăm fără să primim gol. Trebuie să recunosc că la acest meci este o situaţie foarte gravă, nu voi putea folosi trei jucători care-şi creaseră relaţii de joc, asigurau un echilibru, dar vom căuta o formulă care să dea randament” a spus Mulţescu.

Antrenorul a precizat că dacă va reuşi să câştige cu Universitatea primul său trofeu ca antrenor îşi va vopsi părul culorile echipei: „Nu mă fac blond, mă vopsesc în albastru, în culorile Universităţii Craiova dacă luăm Cupa. Eu nu cred în superstiţii, ci în lucruri certe. Ştiu ce am de antrenat”.

Mulţescu s-a declarat nemulţumit şi de programarea meciului cu CFR Cluj duminică, considerând că atunci se putea disputa derby-ul Dinamo – FCSB, deoarece niciuna dintre aceste două echipe nu joacă în Cupa României. Tot cu CFR a jucat Craiova şi după sfertul de finală cu Dinamo, pierzând cu 1-4 la Piteşti în faţa echipei din Gruia. „Mi se pare cel puţin bizară programarea noastră cu CFR Cluj, la doar două zile distanţă faţă de meciul cu Voluntari. De ce nu joacă FCSB – Dinamo duminică, în prime-time, că tot nu mai sunt implicate în Cupă, şi jucam noi luni. Cupa e importantă, dar laitmotivul activităţii e să jucăm bine pe toate fronturile, în spiritul Craiovei, să dăm dovadă de moralitate, de-asta tratăm serios toate meciurile” a spus Mulţescu.

Oltenii i-au răspuns lui Cosmin Contra

Gigi Mulţescu i-a răspuns şi lui Cosmin Contra, care a acuzat Universitatea că „a stat capră” în partida cu FCSB: „M-au supărat declaraţiile dinamoviştilor, Contra nu avea voie să facă asemenea declaraţii vis-a-vis de mine. Lui nu i s-a uscat deocamdată cerneala de pe carnetul de antrenor şi lansează astfel de acuze la adresa mea…Nu am câştigat eu campionate, dar nimeni nu poate să pună la îndoială corectitudinea mea. M-a jignit profund. Păi dacă nu voiam să învingem cum poate explica jocul ofensiv din prima repriză în meciul cu Steaua?”

Şi managerul general al oltenilor, Marcel Popescu, a răspuns acuzelor venite din partea dinamoviştilor: „Universitatea Craiova este acuzată de Dinamo că ar face jocurile cuiva. Faptul că ni se pune la îndoială buna credinţă mă surprinde. Noi vom face întotdeauna politica clubului nostru, ce are în vedere marea performanţă şi un joc cât mai spectaculos, astfel încât să ne câştigăm publicul. În prima repriză a meciului de la Severin, FCSB nu a intrat în careul nostru. Am avut cinci ocazii clare, am vrut să câştigăm. Şi aşa vor sta lucrurile şi în ultima etapă, ne dorim să câştigăm la Bucureşti, cu FCSB. Universitatea Craiova nu stă capră, aşa cum vorbesc academic cei de la Dinamo. Comisia de Etică se poate autosesiza. Între cluburi trebuie să existe relaţii de respect, să scoatem cuvinte gen „capră, jeguri“ din vocabular”.

Jucătorii sunt optimişti

Fost jucător la FC Voluntari, Marius Briceag revine după accidentare chiar în meciul cu fosta sa echipă, despre care a declarat: „Va fi un meci greu, Voluntari are jucători cu experienţă, dar suntem motivaţi şi avem forţa să facem un meci bun şi să ne apropiem calificarea. Eu sunt bine, m-am recuperat, am făcut antrenamente normale, alături de coechipieri. Abia aştept să intru pe teren să-mi ajut echipa. În cele două meciuri de la Piteşti, la mine acasă, am avut parte de accidentări. Deci nu prea mi-a purtat noroc. Bancu a avut evoluţii bune şi ca fundaş central, echipa nu a avut deloc de suferit cu el în această poziţie”.

Tânărul Vladimir Screciu va reveni şi el în lot, după ce o răceală puternică l-a scos din cărţi pentru derby-ul cu Dinamo. „Este un meci dificil, este bine că jucăm acasă. Chiar dacă avem trei jucători suspendaţi, sunt jucători în lot care-i pot suplini. Mergem la victorie, sper să nu primim gol. Mă simt mult mai bine după răceală. Voluntari va veni cu moral bun, toate echipele sunt cu gândul să câştige Cupa. Chiar dacă îl voi avea ca adversar direct pe Cernat, cel mai experimentat jucător al lor, nu am emoţii” a spus jucătorul de 17 ani.

Mateiu, suspendat 3 meciuri

Mijlocaşul Alexandru Mateiu a fost suspendat trei meciuri şi amendat cu 5.000 de lei de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal.  Mateiu a primit direct cartonaşul roşu în meciul cu Dinamo (2-2), din etapa a 7-a din play-off, pentru un fault din spate comis asupra lui Dan Nistor. Un alt fotbalist al Universităţii, mijlocaşul bulgar Hristo Zlatinski, care a fost eliminat după meci pentru al doilea cartonaş galben, în urma unui conflict cu antrenorul echipei Dinamo, Cosmin Contra, a fost suspendat un meci şi amendat cu 740 lei.