A minţit că i-a fost furată maşina cu care a provocat o tamponare când fugea de poliţişti

0
87

A „dat” în radar cu 117 km/h, nu a oprit la semnalele poliţiştilor din Filiaşi şi, în timp ce gonea ca să scape de ei, a lovit o maşină parcată. Şi-a abandonat autoturismul, apoi a sunat la Poliţie susţinând că i-a fost furată maşina. Aşa a încercat să scape de răspundere, marţi seară, un tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Scăeşti. „Manevra” sa nu a funcţionat însă, astfel că poliţiştii au stabilit adevărul, i-au întocmit dosar penal pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi l-au amendat cu 1.305 lei.

rutieraPotrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, marţi seară, în jurul orei 20.45, poliţişti din cadrul Poliţiei oraş Filiaşi, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu pe bulevardul „Racoţeanu” din localitate, au constatat faptul că, din direcţia Craiova, un autoturism Seat circula cu viteza de 117 km/h. Poliţiştii au efectuat semnal de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea pe strada „13 Septembrie”, unde, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare, a lovit un autoturism parcat.

 Conducătorul auto a abandonat autoturismul la faţa locului şi a fugit. În aceeaşi seară, la ora 21.40, Ionuţ Baciu, de 21 de ani, din localitatea Scăieşti, a sunat la 112 anunţând că i-a fost sustras autoturismul Seat din faţa locuinţei, fiind vorba, de fapt, despre autoturism implicat cu puţin timp înainte în tamponare. „Din cercetările efectuate de poliţiştii doljeni s-a stabilit că tânărul de 21 de ani a fost la volanul autoturismului în momentul când a fost depistat încălcând regimul legal de viteză, fiind, totodată, vinovat şi de avarierea autoturismului parcat, iar fapta de furt sesizată este nereală. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Mai mult, pentru depăşirea vitezei oamenii legii i-au reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi, pentru că nu avea nici RCA, i-au aplicat o amendă totală de 1.305 lei şi i-au reţinut certificatul şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare al autoturismului.