Arestaţi pentru tâlhărie şi furt calificat

0
351

Doi tineri de 17, respectiv 18 ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în baza mandatelor emise de Judecătoria Craiova sâmbătă după-amiaza, fiind acuzaţi de furt calificat şi tâlhărie. Poliţiştii au stabilit că cei doi au sustras două telefoane mobile ale unor craioveni, fiind prinşi chiar în timp ce încercau să vândă unul dintre ele în piaţa din cartierul craiovean Valea Roşie.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, săptămâna trecută, miercuri, 22 aprilie a.c., seara, în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi de Alexandra C., de 19 ani, din municipiu, cu privire la faptul că, în timp ce mergea pe strada „Dezrobirii”, un tânăr i-a sustras telefonul mobil. Două zile mai târziu, vineri, 24 aprilie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare în piaţa agroalimentară „Eroilor”, din Craiova, au identificat doi tineri ce ofereau spre vânzare un telefon mobil şi care la vederea poliţiştilor au avut un comportament suspect. Cei în cauză au fost ridicaţi şi duşi la sediul secţiei, stabilind că este vorba despre Vasile Mitroi, de 18 ani, din comuna Castranova, judeţul Dolj, şi Claudiu Barbu, de 17 ani, din Craiova.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că aceştia sunt autorii faptei comise în data de 22.04.2015. Culmea este că telefonul găsit asupra celor doi tineri, pe care încercau să-l vândă, nu aparţinea tinerei de 19 ani, ci provenea dintr-o altă infracţiune de furt calificat, comisă în cursul zilei de vineri, în dauna părţii vătămate R. D., de 17 ani, din Craiova, în timp ce se afla într-un autobuz în cartierul Craioviţa Nouă. În aceste condiţii, în sarcina celor doi s-au reţinut câte două infracţiuni, iar în urma probatoriului administrat, anchetatorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor doi tineri care au fost introduşi în arestul IPJ Dolj. Sâmbătă după-amiază Vasile Mitroi şi Claudiu Barbu au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Craiova, care au emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile pe numele lor.