Un nou instrument de garantare pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finantare

0
107
Aurel Şaramet

Pentru a veni în sprijinul IMM-urilor care intenţionează să dezvolte noi proiecte de investiţii, cu preponderenţă pentru cele care aleg soluţii tehnologice inovatoare, a încheiat prima convenţie de garantare cu o societate de leasing, respectiv cu Garanti Leasing.  

          Prin Convenţia pentru Garanţii Exprese, Irevocabile şi Necondiţionate, FNGCIMM garantează până la 50% din valoarea finanţată a proiectelor de investiţii derulate prin contractele de leasing încheiate de beneficiari cu Garanti Leasing.

Garanti Leasing este brandul sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA, parte din Grupul financiar-bancar Garanti. Compania completează oferta financiară a Grupului, cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), precum şi servicii de administrare a flotelor.

Orientaţi în permanenţă către nevoile întreprinzătorilor

Beneficiază de această convenţie IMM-urile care doresc  să achiziţioneze echipamente tehnologice, precum maşini, utilaje sau instalaţii de lucru, dar si mijloace de transport în cadrul unor proiecte investiționale de amploare.

„Semnarea primei convenţii de garantare cu o societate de leasing dovedeste încă o dată spiritul inovator al echipei FNGCIMM, preocuparea sa constantă pentru identificarea de oportunităţi şi crearea de produse adaptate necesităţilor IMM-urilor. Specialiştii noştri, orientaţi în permanenţă către nevoile întreprinzătorilor, dezvoltă şi diversifică instrumente flexibile care facilitează accesul IMM-urilor la finanţare, în condiţii de risc controlat“, spune Aurel Şaramet, preşedinte – Director General FNGCIMM SA IFN.

Consecvent respectării principiilor economiei de piaţă, FNGCIMM SA IFN este preocupat în permanenţă de oferirea unui răspuns rapid, complet şi profesionist solicitărilor financiare ale clientilor, graţie unei structuri operaţionale flexibile, unei reţele aflate într-o accelerată dezvoltare şi unei strânse colaborări cu partenerii săi din domeniul bancar.