România, feroce cu Feroe

0
402

România n-a riscat surpriza nicio clipă şi a luat punctele obligatorii din meciul cu Feroe, disputat în Gruia. Faţă de eşecul din Suedia, Contra l-a trimis în tribune pe Mitriţă şi pe bancă pe Manea, T. Băluţă şi Săpunaru, titularizându-i în schimb pe Deac, Keşeru, Moţi şi Benzar. Cu primii doi i-a ieşit, fiindcă au şi marcat, chiar 3 goluri, dar Moţi a provocat penalty-ul prin care feroezii au înscris a doua oară în istoria lor în poarta României. Benzar a rezistat şi el doar până la pauză, Chipciu fiind reprofilat din mijlocaş stânga în fundaş dreapta o dată cu intrarea lui Ianis Hagi. În prima repriză, România părea că a învăţat de la suedezi cum să se impună fără să joace fotbal. Feroezii legaseră mai bine jocul, dar erau deja bătuţi până la pauză de o echipă mult mai pragmatică.

Doi jucători ai Craiovei au fost pe teren, Bancu din primul până în ultimul minut, iar Cicâldău l-a înlocuit în minutul 70 pe Keşeru. Acesta din urmă a fost eroul serii, cu o dublă şi un assist, el mai având în cont un gol decisiv contra minusculei naţionale nordice,  acum 4 ani. Puşcaş a jucat mult ma slab ca la Stockholm, dar a bifat reuşita serii, o reluare din spectaculoasă de la 16 metri, cu care a închis meciul. Vestea cea mai bună a fost mai degrabă golul egalizator al Norvegiei contra Suediei, care echilibrează lupta din spatele Spaniei. Şi nici ibericii nu par de speriat deocamdată în aceste preliminarii… Tricolorii joacă următorul meci pe 7 iunie în Norvegia.

România – Insulele Feroe 4-1

Au marcat: C. Deac 25, Keşeru 29, 31, Puşcaş 64 / Davidsen 40-pen.

România: Tătăruşanu 6 – Benzar 5 (I. Hagi 46) 6, Moţi 6, D. Grigore 5, Bancu 6 – Deac 7, R. Marin 7, N. Stanciu 7 (D. Man 77), Chipciu 6 – Keşeru 8 (Cicâldău 69) 6, Puşcaş 6.

Feroe: Nielsen – Rolantsson, Gregersen, Faero, Davidsen – Bartalsstovu (Frederiksbergs 67), B. Olsen, Vatnsdal (Baldvinsson 29), Joensens – Hansson (Vatnhamar 77) – K. Olsen.