Preşcolarii Gradiniţei “Floarea Albastră” au încheiat evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Apei în Dolj

0
397

Şi în această săptămână, Administraţia Bazinală de  Apă Jiu  a continuat acţiunile educative dedicate sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei sub sloganul „Apa pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă”!

Specialiştii A.B.A Jiu au susţinut o serie de evenimente educative în unităţile de învăţământ partenere  printre care amintim Şcoala Traian Craiova, Şcoala Decebal, Şcoala Sălcuţa –Structura Plopşor, Şcoala Marin Sorescu din Bulzeşti şi  Gradiniţele PP “Paradisul Copiiior”, “Floarea Soarelui”, “Floarea Albastră”. Acţiunile educaţionale au constat în prezentări, seminarii, ore interactive de lucru pe tema Apei şi importanţa acesteia. Toţi elevii şi preşcolarii participanţi la evenimente au fost răsplâtiţi cu câte o diplomă de participare, insigne, brăţări şi baloane Apele Române.

La “Floarea Albastră” folosim apa cu toţii

Evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Apei au fost încheiate de  către preşcolarii şi cadrele de învăţământ de la Grădiniţa PP “Floarea Albastră”  din Craioviţa Nouă. Aici a fost desfăşurată astăzi, 27 martie a.c.,  o activitate deosebită “Apa pentru Toţi” cu peste 60 de elevi. S-a urmărit cunoaşterea semnificaţiei zilei de 22 martie, stimularea creativităţii preşcolarilor prin realizarea unor lucrări care să sugereze atitudini, comportamente pozitive privind protejarea mediului înconjurător, dar şi conştientizarea opiniei publice de necesitatea menţinerii echilibrului ecologic – esenţa vieţii pe pământ.

Preşcolarii au înţeles că apa a fost şi este un element central în viaţa societăţii umane, marile aşezări şi civilizaţii înflorind la margine de apă, dar tot la margine de apă au pierit foarte multe vieţi omeneşti. De la bun universal şi gratuit, asemenea aerului, a devenit o marfă cu preţ uneori foarte ridicat, trecând ca importanţă înaintea materiilor prime, energiei chiar şi a pământului care fără apă ar fi lipsit de viaţă. Apa a fost şi este un element central în viaţa societăţii umane, marile aşezări şi civilizaţii înflorind la margine de apă, dar tot la margine de apă au pierit foarte multe vieţi omeneşti.

Fiecare grupă a unităţii de învăţământ amintită a pregătit un colţ tematic al Apei, preşcolarii creând colaje tematice, picături de apă, desene, etc.  Mai mult, micuţii au  plante de interior în îngrijire, fiecare având responsabilitatea de a le uda de câte ori este nevoie. Astfel, preşcolarii conştientizează mai bine ce este apa, ce efecte are aceasta când este folosită cu moderaţie, ce efecte are când lipseşte şi ce poate face când este în cantitate prea mare.

Pentru receptivitate, participare şi imaginatie micuţii au fost răsplătiţi de specialiştii A.B.A Jiu cu câte o diplămă, baloane sau insigne.