Laura Bretan, invitată specială în concertul lui Placido Domingo jr. de la Craiova

0
402

Favorita publicului la ediţia din acest an a concursului „Eurovision”, Laura Bretan, se află printre invitaţii speciali ai evenimentului „Placido Domingo jr. & friends” din data de 20 aprilie 2019 de la Sala Polivalentă din Craiova, organizat de Filarmonica „Oltenia” împreună cu Primăria şi Consiliul Local Municipal Craiova. Placido Domingo jr. va avea alături pe scenă îndrăgiţi artişti ca soprana Irina Polivanova, tenorul Alin Stoica şi cântăreţul Vali Boghean.

Laura Bretan s-a născut în anul 2002 în Chicago, Illinois, într-o familie de români. La numai 13 ani a uimit America în cadrul show-ului America’s Got Talent, unde s-a clasat pe locul şase. În 2016 a ridicat sala şi juriul în picioare la audiţiile „Românii au talent”, concurs la care Laura a câştigat premiul cel mare. Românca s-a aflat printre finaliştii de anul acesta de la „Eurovision”, unde a participat cu piesa „Dear Father”. Deşi s-a clasat pe locul al doilea, Laura a câştigat cel mai important vot, cel al publicului.

Soprana Irina Polivanova, câştigătoare a premiului Virginia Zeani, s-a născut în Lviv, Ucraina. A urmat cursurile Conservatorului din Moscova, începând cu anul 2014, la clasa profesorului Yuriy Grigorev. În timpul studiilor de licenţă a interpretat trei roluri principale la Teatrul Conservatorului din Moscova: Ionta în opera omonima de Ceaikovski, Mimi în „La Boheme” de Puccini şi Tatiana Larina în „Evgeni Onegin” de Ceaikovski.

Câştigător al prestigiosului Premiu „Luciano Pavarotti”, tenorul Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Naţionale Bucureşti. S-a născut în 1987, în capitală, şi a absolvit Conservatorul în anul 2011. A participat la numeroase concursuri şi a câşigat, printre altele, Marele Premiu la Concursul „Paul Constantinescu” şi premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition „Grand Prix de l’Opéra”.

Vali Boghean este unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple sălile de spectacole până la refuz. Pe lânga vocea sa inconfundabilă, este cunoscut ca un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul şi clarinetul, dar nu ratează ocazia de a-şi cuceri audienţa cu interpretări la chitară clasică şi bass.

Evenimentul „Plácido Domingo Jr. & friends” va avea loc la Bucureşti pe 17 aprilie 2019 şi la Sala Polivalentă Craiova pe 20 aprilie 2019, ora 20.00. «Spectacolul are loc alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, într-o combinaţie de muzică clasică şi ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz şi un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcţie cu totul nouă», anunță organizatorii. Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul eventim.ro şi de la agenţia de bilete a Filarmonicii „Oltenia” (Calea Unirii, nr. 16), de luni până vineri, între orele 10.00-18.00. Preţul unui bilet este de 100 lei în zona VIP şi 50 lei în tribună.