Artistul Dan Dimulescu expune la Galeria „ARTA”

0
838

Galeria „ARTA” a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR) – Filiala Craiova găzduiește, în această perioadă, expoziția personală de pictură a artistului Virgiliu Dan Dimulescu. Organizată împreună cu Filiala Râmnicu Vâlcea a UAPR, al cărui membru autorul este, expoziția cuprinde 45 de lucrări – naturi statice cu flori și, predominant, peisaje, toate creații recente (2018-2019). Potrivit artistului, majoritatea au fost realizate în zona Olteniei, mai ales în Vâlcea, unde a copilărit, iar altele, în taberele de creație la care a participat.

Dan Dimulescu s-a născut la 16 decembrie 1951, în localitatea Băbeni-Bistrița, județul Vâlcea. Absolvent al Liceului de Muzică și Arte Plastice din Craiova, a urmat, apoi, cursurile Institutului de Arte Plastice și Decorative „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca și pe cele ale Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. A început să expună încă din 1977, având numeroase participări la expoziții de grup sau colective: în Slatina (Muzeul Județean Olt – Galeria „Artis”, Biblioteca „Ion Minulescu”, Galeria „Art Delia”), la Muzeul de Artă Calafat, Muzeul de Istorie Corabia (Olt), Galeriile UAP Cluj-Napoca, Sibiu și Rm. Vâlcea, Cercul Militar și Teatrul Național Caracal etc. De asemenea, a deschis mai multe expoziții personale de pictură în Caracal.

La Craiova, Dan Dimulescu a expus constant în ultimii ani. Cea mai recentă expoziție a domniei sale este una cu vânzare – prețurile lucrărilor situându-se între 600 și 1200 lei – și poate fi vizitată până la sfârșitul lunii martie 2019. Tot în această primăvară, artistul își va prezenta lucrările la Alba Iulia, însă în cadrul unei expoziții de pictură abstractă, vernisajul fiind anunțat pentru data de 9 aprilie.