România – Danemarca 0-0, la Cluj. Tricolorii n-au avut niciun corner şi au 4 meciuri fără gol marcat

0
50

Lui Christoph Daum nu-i reproşăm alcătuirea lotului, a primului 11 sau schimbările din meciul cu Danemarca, sau chiar din toată această campanie de calificare. Selecţionerului neamţ îi reproşăm că nu are rezultate şi că naţionala nu joacă fotbal. Nu creează spectacol şi nici nu face puncte. Ne-am obişnuit să nu dăm gol, avem 4 meciuri de impotenţă, dar cu danezii n-am avut nici măcar un corner amărât, în timp ce danezii şi-au procurat 7, iar din unele putea marca. Clasamentul ne mai lasă loc de iluzii că putem juca barajul, dar punctele puţine ne taie şi şansa unui play-off pentru Mondiale. La Erevan ne-am epuizat raţia de goluri pentru aceste preliminarii, iar între timp armenii ne-au egalat la puncte.

Daum a propus un sistem nou pentru naţională împotriva danezilor. Un 3-4-2-1, în care Benzar şi Latovlevici chiar au fost extreme, şi nu fundaşi, iar în prima repriză chiar i-am surprins pe nordici. De aici au apărut şi cele două ocazii ale lui Keşeru, cel care acum 3 ani le-a şi fructificat cu Danemarca, într-un amical care nu conta. Apărarea noastră inedită a fost fragilă şi doar norocul ne-a salvat în vreo 5 rânduri de golul care ne liniştea definitiv pentru această campanie. În repriza a doua, danezii ne-au dominat, iar pe final ne-au sufocat. Ivan a intrat şi el pentru câteva minute, dar într-o perioadă în care adversarul confiscase centrul terenului şi ne presa. Cu Pintilii şi Stanciu depăşiţi de meci, cu Alibec care a pierdut orice minge a trecut pe la el, cu Chipciu obosit, tricolorii au arătat jalnic în ultima jumătate de oră.

Tătăruşanu n-a mai gafat, dar a avut mare noroc. Benzar a fost cel mai bun jucător al nostru. Săpunaru este căpitanul neoficial, e lider, dar e doar fundaş. La Chiricheş se vede că nu are meciuri la Napoli, n-ar trebui să aibă nici la naţională. Toşca a comis-o în prima repriză cum a făcut-o în Betis – Malaga, la el te poţi aştepta să te îngroape. Latovlevici este acelaşi jucător entuziast, dar când îl vedem titular la naţională ne dăm seama de ce am ajuns în halul acesta. Marin a tras câteva şuturi, dar e sub forma de la Viitorul. Pe Pintilii nu l-ar folosit titular nici Gigi Becali la FCSB, iar Daum vrea să lege jocul naţionalei cu el. Stanciu are cotă bună, dar acum a fost cel mai slab de pe teren.  Chipciu s-a mişcat, dar fără să creeze pericol, a scos doar nişte faulturi. Keşeru a fost la locul potrivit, dar prima dată n-a fost inspirat, a doua oară nu şi-a potrivit paşii, e totuşi golgheter de Bulgaria, în timp ce danezii şi-au permis să nu introducă pe teren golgheterul primei ligi olandeze. Alibec mai bine rămânea la o sarma cu Budescu, fiindcă a intrat degeaba. Rotariu şi Ivan n-au avut timp să încerce ceva, fiindcă pe final România nu ştia cum să ocrotească punctul, de la victorie îşi luase gândul de mult.

România – Danemarca 0-0

Cluj Arena, spectatori: 27.000

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Toşca – Benzar, Pintilii, R. Marin, Latovlevici (Rotariu 76) – Chipciu (Andrei Ivan 85), Stanciu – Keşeru (Alibec 63).

Danemarca: Schmeichel – Kjaer (Jorgensen 46′), Christensen, Vestergaard – Ankersen, Kvist, Schone (Braithwaite 70′), Delaney, Durmisi – Eriksen, Cornelius. Antrenor: Age Hareide.

Clasament: 1. Polonia 15p, 2. Muntenegru 7p, 3. Danemarca 7p, 4. România 6p, 5. Armenia 6p, 6. Kazahstan 2p. Următorul meci al României este cu Polonia, în deplasare, pe 10 iunie.