Căruţaşii, pe lista neagră a Poliţiei Locale

0
66

Deşi au interzis să circule pe străzile din Craiova, căruţaşii continuă să se tranziteze oraşul. Poliţiştii locali au depistat, în numai două zile, 17 căruţaşi care circulau printre maşini, toţi fiind amendaţi. 

carute 1Razia a avut loc săptămâna trecută, când poliţişti locali, împreună cu funcţionari ai RAT Craiova şi ai Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fond Locativ Craiova, au organizat acţiuni pe raza municipiului Craiova, în vederea depistării vehiculelor cu tracţiune animală care se deplasează pe străzile municipiului. „În timpul acestei acţiuni, care a avut loc pe 22 şi 23 martie, au fost depistate 17 vehicule cu tracţiune animală ce se deplasau în municipiul Craiova. Au fost aplicate un număr de 17 sancţiuni contravenţionale pentru proprietarii şi utilizatorii acestora, în valoare totală de 8.500 lei”, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova, Octavian Mateescu.

Raziile continuă

carute 2Dintre acestea, 12 căruţe au fost ridicate şi depozitate pe platforma RAT Craiova, de unde pot fi ridicate de către proprietari, în condiţiile stabilite prin regulament, în schimbul achitării unei taxe de 150 lei. Animalele, în schimb, au rămas în posesia proprietarilor. Restul de cinci căruţe nu au fost ridicate întrucât proprietarii au prezentat documente de înregistrare a vehiculului la primăriile învecinate. „Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare, scopul nostru fiind de a-i determina pe proprietarii de căruţe să respecte regulamentul instituit de CLM Craiova care interzise un astfel de transport cu tracţiune animală pe străzile din municipiu”, a menţionat Octavian Mateescu.