Bulgaria: Rezultatele electorale provizorii!

0
60

bulgariaDupă numărarea a 89,7% din voturi, comisia electorală din Bulgaria a anunţat luni dimineaţa următoarele rezultate la alegerile parlamentare desfăşurate duminică: GERB 32,58%, PSB 26,8%, Patrioţii Uniţi 9,2%, MRF 8,9%, Voinţa 4,1%, informează Reuters. Pragul pentru reprezentarea unui partid în parlamentul de la Sofia este de 4% din voturi.

GERB este partidul de centru dreapta al fostului premier Boiko Borisov, care a demisionat în noiembrie anul trecut. După ce sondajele la ieşirea de la urne au arătat duminică seara că formaţiunea sa este cel mai bine plasată, el a anunţat că va forma un nou guvern de coaliţie.

Partidul Socialist Bulgar (PSB) l-a impus ca preşedinte al Bulgariei, la alegerile de anul trecut, pe Rumen Radev, ceea ce l-a determinat pe Borisov să demisioneze. PSB şi-a recunoscut înfrângerea duminică seara, la scurt timp după anunţarea cifrelor de la exit poll-uri.

Despre partidele mici care vor avea probabil locuri în viitorul legislativ, Reuters menţionează că Patrioţii Uniţi este o alianţă naţionalistă, MRF este partidul etnicilor turci, iar Voinţa este o formaţiune populistă.