RAT Craiova oferă abonamente gratuite craiovenilor cu vârsta de peste 70 de ani

1
166

Director RAT Craiova, Radu Preda, a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva proiecte pe care le vizează pentru anul în curs. Gratuităţi pe mijloacele de transport în comun, pentru vârstnicii trecuţi de 70 de ani, abonament unic pe toate traseele, toalete în staţiile de autobuz, tramvaie modernizate şi nu în ultimul rând, profit la finele anului.

La şedinţa CLM de astăzi se va supune la vot un proiect de hotărâre prin care vârstnici trecuţi peste 70 de ani vor putea circula gratis pe mijloacele de transport în comun.Veştile care vin de la RAT, nu sunt foarte multe, dar zic eu, că sunt foarte importante. Aceasta cu gratuitatea pe mjloacele de transport în comun  a persoanele vârstnice, trecute de 70 de ani, vine ca un răspuns adresat atât municipalităţii, cât şi nouă ca Regie, un răspuns la solicitarea pensionarilor. Am identificat şi soluţia şi pot să o spun acum. Finanţarea RAT se face pe diferenţa dintre venituri şi cheltuieli. În felul acesta, faptul că beneficiază de această gratuite persoanele peste 70 de ani,  nu încurcă în niciun fel Regia din punct de vedere al situaţiei finaciare şi nu încurcă nici municipalitatea din punct de vedere al bugetului local”, a precizat Radu Preda, directorul RAT Craiova.

Alte două tramvaie au fost modernizate, acţiunea continuă…

Directorul Regiei a mai spus că până la finele anului se vor mai moderniza alte două tramvaie, urmând ca până în 2015 să fie pus la punct tot parcul. „În al doilea rând, vreau să vă spun că aşa cum am promis, la 31 martie vom avea alte două tramvaie modernizate în depoul de tramvaie de la Regie, probabil că după Paşti o să vă fac o invitaţie să le vedeţi. Continuăm în ritmul pe care ni l-am promis, astfel încât la finele anului să avem modernizate toate cele 15 tramvaie care vor rula pe linia mdernizată din Craiova şi cred că vom aduce călătorilor din Craiova o surpriză cu tramvaiele care arată sensibil diferit faţă de cele de dinainte”, a subliniar Radu Preda.

Oportunitatea introducerii abonamentului unic în Craiova

S-a luat în discuţie şi a fost analizată varianta unui abonament unic, iar la finele studiului, conducerea RAT a hotărât emiterea unui astfel de abonament. „Şi nu în ultimul rând, o veste foarte importantă. După aproape 6 luni de analize, vă aduceţi aminte că anul trecut spuneam că analizăm oportunitatea introducerii abonamentulu unic în Craiova, am reuşit să ajungem la o situaţie finală şi probabil mâine ( n.r astăzi), în şedinţa de CLM  vom promova o hotărâre prin care la nivelul municipiului Craiova, oricând, oriunde, cu abonamentul de autobuz sau pe tramvai să poţi merge cu acelaşi abonament pe toate liniile de transport în comun. Deci este o situaţie de domeniul premierii la Craiova, dar este o situaţie normală în oraşele de mărimea muncipiului Craiova, în situaţia în care avem trasee care se suprapun sau trasee care au punct terminus acelaşi cartier sau aceea zonă. Din acest punct de vedere este o hotărâre benefică, vom putea să relaţionăm mai bine cu clienţii, pe de o parte, iar pe de altă parte, vom degreva anumite trasee, pentru că poţi să ajungi în acelaşi punct al oraşului cu două sau trei mijloace de transport”, a subliniat Radu Preda, directorul RAT Craiova.

Profit de 9 miliarde de lei vechi

S-a discutat şi despre bilanţul RAT pe 2013 şi cifrele sunt mulţumitoare, Regia a avut profit, cu profit se continuă şi anul acesta. Directorul Radu Preda spune că anul trecut s-a finalizat cu un profit de 9 miliarde de lei vechi şi că de la începutul anului, până acum, adică până la sfârşitul primului trimestru, pe partea operaţională şi pe activitatea curentă RAT este  tot pe profit. „Din păcate, vin din urmă acele datorii, care nu sunt deloc mici şi care probabil,  ani la rândul ne vor frâna în eforturile noastre de dezvoltare. Pentru acest an avem prognozate acele adăposturi pentru călători şi o să vedeţi că în toate staţile RAT o să apară aceea băncuţă şi un panou de informare, cu strictul necesar în ceea ce privesc traseele RAT”.

Staţiile dotate cu toalete

Directorul RAT Craiova spune că tot până la finele lui 2014, toate staţiile vor fi dotate cu toalete şi se va continua cu publicitatea prin afişe montate în mijloacele de transport în comun, de unde Regia va obţine fonduri consistente. „Vom avea de asemenea, până la finele anului, acele staţii de autobuz dotate cu toalete, un proiect pe care îl avem deja în lucru şi putem să-l prezentăm craiovenilor ca pe o realizare, în condiţiile în care nu folosim surse de la bugetul local, facem acest proiect doar în parteneriat cu firme private, pentru că din punctul nostru de vedere, la RAT ideea a fost să aducem bani, nu să luăm  din sistemul public, de aceea ne-am îndreptat către firme private, către pieţe noi pentru RAT Craiova şi aţi văzut că au apărut în staţii, tonomate de băuturi calde, am promovat în mijloacele de transport în comun, prin acele panouri moderne, diverse spoturi publicitare. Afişele care se montează în autobuz se plătesc şi ne bugetăm pe partea asta, ca să putem obţine venituri, undeva la 100.000 de euro, din publicitate. Deci cam asta ne propunem noi, pentru anul 2014”, a spus directorul RAT, Radu Preda.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari !! Daca toti directorii de regii si nu numai, ar fi la fel de activi si de ingeniosi, Craiova ar fi printre primele municipii din tara.Din pacate cu o floare nu se face primavara !Apreciez faptul ca este primul si singurul director care se gandeste la cetateni si la efecientizarea unitatii si nu la propriul buzunar.De astfel de oameni avem nevoie in toate domeniile.

Comments are closed.