Deputatul Boldea s-a predat în Kenya

0
128
Mihail Boldea

Deputatul Mihail Boldea s-a predat la Consulatul României din Nairobi, Kenya, a informat ieri TVR. Avocatul parlamentarului a confirmat că acesta s-a predat la Consulat duminică seara. Avocatul George Moloman declarase, tot ieri, în prima parte a zilei, că a discutat cu clientul lui şi că acesta i-a spus că vine în România „mâine sau poimâine”, imediat ce rezolvă problemele cu biletele de avion şi cu actele. Acesta a dat asigurări că a discutat şi ieri dimineaţă cu clientul lui, care i-a precizat că a început procedurile pentru a se întoarce în România. „Boldea chiar îşi doreşte să vină în ţară, dar momentan este blocat cu biletele de avion”, a declarat, pentru Mediafax, avocatul Moloman. Moloman a subliniat că „nu este aşa uşor să ajungi în România din Kenya”, fiind nevoie de o serie întreagă de escale. Avocatul a mai spus că a discutat cu deputatul Boldea despre strategia de apărare, dar că nu poate da detalii pentru că nu are acordul acestuia, însă a ţinut să adauge că Mihail Boldea nu a avut în vedere să discute direct cu presa, în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse fiind nevoit să ia atitudine.

Moloman a mai spus că încă de la prima discuţie cu Boldea l-a sfătuit să vină cât mai repede în ţară, deoarece prezenţa lui este necesară pentru desfăşurarea cât mai rapidă a procesului, dar şi pentru a-şi construi o strategie de apărare cât mai pertinentă.

Până la revenirea sa în ţară, deputatul, avocat de profesie, a fost suspendat din Baroul Galaţi, decizia fiind motivată de faptul că, prin învinuirile care i se aduc, acesta aduce atingere „prestigiului acestei profesii”, a declarat, ieri, decanul Baroului, Ion Popa: „Vineri, Consiliul Baroului a decis suspendarea domnului Mihail Boldea. Decizia a fost motivată de faptul că domnul Boldea este acuzat de comiterea de infracţiuni care aduc atingere prestigiului acestei profesii”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că deputatul Mihail Boldea este „perfect localizat” şi că, „în orice moment”, se poate declanşa operaţiunea de reţinere a sa. „Obiectivul” este, a remarcat şeful statului, ca deputatul să fie adus în ţară prin intermediul autorităţilor române, pentru a preveni „detenţia în străinătate”.