Asociaţia care a organizat mitingul de la Bucureşti acuză abuzurile forţelor de ordine – Suporterii, şi bătuţi şi cu banii luaţi

0
129

Jandarmeria Bucureşti a anunţat că 47 de fani au primit amenzi în valoarea totală de 23.500 de lei

Într-o conferinţă de presă, Asociaţia Peluza Sud 97, cea care a organizat mitingul din Piaţa Victoriei soldat cu incidente, a ţinut să precizeze că acestea au avut loc exclusiv din cauza forţelor de ordine, care „de ani de zile au legături cu şefii FRF şi LPF”. „Am dorit să fie un protest paşnic, am precizat din start acest lucru, însă jandarmii ne-au provocat încă de când ne-au preluat, la intrarea în Bucureşti. Au solidarizat cu noi şi  Asociaţia 21 Decembrie, Asociaţia pentru Apărarea Roşiei Montane, dar şi grupul Brianei Caragea. Este adevărat că s-au scandat şi trivialităţi la adresa FRF şi LPF, însă nu a fost nimic care să provoace la violenţă din  partea forţelor de ordine. Totul a plecat de la o singură scandare cu tentă politică „Pleacă Traiane!”, care însă a fost estompată chiar de liderii manifestaţiei, deoarece nu am dorit să transformăm mitingul în unul politic. La un minut după ce s-a auzit acea scandare, jandarmii au început măcelul, atacându-ne prin spate cu gaze lacrimogene. Suntem convinşi că în spatele acestor abuzuri stau superiorii jandarmilor de la Ministerul de Interne, care au legături de ani buni cu şefii FRF şi LPF. Forţele de ordine au crat haosul, pentru a-şi justifica apoi intervenţiile brutale. Avem şi fotografii care arată că au fost bătuţi copii şi femei, unii chiar care nu aveau nicio treabă cu mitingul, pur şi simplu treceau prin zonă şi se opriseră să vadă ce se întâmplă. Noi nu am aruncat cu torţe, s-a aprins o singură fumigenă, stinsă însă imediat şi asta cu o jumătate de oră înainte ca jandarmii să ne atace. Probabil se ştia că unii dintre protestatari vor merge apoi în Piaţa Universităţii şi se dorea prevenirea oricăror manifestaţii care ar fi luat apoi amploare” a declarat Gabriel Ţârcă zis „Blondu”, şeful galeriei Univeristăţii Craiova. Jandarmeria Capitalei a anunţat, ieri, într-un comunicat, că 47 de persoane au fost conduse la Secţiile 2 şi 4 Poliţie şi sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum total de 23.500 lei, în urma incidentelor de la mitingul de protest organizat, sâmbătă, de Asociaţia Peluza Sud Craiova.

Un nou miting va avea loc pe 6 aprilie, la Craiova

Cât despre situaţia Universităţii Craiova, „Blondu” a afirmat că Peluza Sud 97 va continua protestele pentru reafilierea echipei de către FRF, considerând că s-a înregistrat un abuz fără precedent prin dezafilierea ei acum un an. „Noi considerăm că luptăm pentru o cauză mai mare decât nemulţumirile sociale, de aceea nu dorim să transformăm protestele în unele politice. E adevărat că sperăm să se implice autorităţile locale, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Dolj, ar fi ideal ca ele să preia Universitatea Craiova, însă nu facem jocul nimănui. S-a spus că Adrian Mititelu a organizat din umbră mitingul, apoi Mititelu a ieşit să spună că primarul Solomon a pus la cale totul şi probabil şi Solomon va ieşi să spună că altcineva a fost în spatele nostru. Noi nu facem decât interesul Universităţii Craiova şi vom organiza un alt miting, de mai mare amploare, pe 6 aprilie, de la ora 18, în Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova. Nu este treaba noastră ce se va întâmpla cu echipa după ce ea va fi reafiliată, pe noi ne interesează ca ea să fie repusă în drepturi, să existe din nou. Dragomir a spus că se va înfiinţa o altă echipă în Craiova, pe noi nu interesează aceea, ci doar Universitatea Craiova. Oricum, acţiunile lui Dumitru Dragomir sunt ale unui om încolţit şi disperat şi acesta e un semn că acţiunile noastre au efect” a declarat Gabriel Ţârcă.