Casting cu Poliţia Locală

0
172

 Dacă nu aţi avut niciodată curiozitatea să număraţi de câte ori aţi văzut, auzit sau citit despre activitatea poliţiştilor locali din Bănie, puteţi afla despre toate acestea în bilanțul de activitate al Poliției Locale Craiova. Pe lângă sancţiunileile şi amenzile numărate la sânge, conducerea instituției nu a uitat să treacă nici numărul de apariţii în presa scrisă şi audio- vizuală. 

Poliția Locală Craiova a avut, în 2011, o activitate mediatică foarte bogată. În raportul de activitate pe care instituția îl prezintă aleşilor locali, conducerea instituţiei chiar spune că „s-a pus accent şi chiar s-a reuşit, în mare măsură, să se îmbunătăţească imaginea Poliţiei Locale Craiova”, enumerând apoi toate apariţiile pe care le-a avut în presă. Conform acestor date, despre instituției s-a vorbit în timpul a 46 de emisiuni care au fost transmise în direct. Agenţii locali au apărut, apoi, în 55 de reportaje care au putut fi urmărite la posturile locale și în alte 23 de reportaje care au difuzate pe posturile naționale. Polițiștii locali au dat bine și la radio, despre ei făcându-se referire în sumarul a 12 jurnale şi emisiuni radio. Cea mai bună reclamă şi-au făcut-o, totuşi, în paginile ziarelor, însumând 188 de referiri în articole scrise.

Marele trofeu, un urmărit general 

De altfel, bilanţul este destul de voluminos şi când vine vorba de acţiuni întreprinse, încât se poate trage concluzia că, în ciuda faptului că au fost cu vreo 200 de agenţi mai puţini, au reuşit să scoată rezultate mai bune. De exemplu, în timpul patrulărilor stradale, poliţiştii locali au descoperit 54 de infracţiuni şi au dat peste un urmărit general pe ccare l-au predat organelor de anchetă. Tot în raport se spune că, în anul trecut, au aplicat  foarte multe amenzi pe partea de circulaţie, fiind vorba de peste 9.000 de sancţiuni, dintre care 2.500 numai pentru staţionare şi parcare neregulamentară. O treabă bună au făcut şi cei 12 poliţişti încadraţi la Construcţii, efectuând 1.200 de controale pentru identificarea lucrărilor de construcţii executate fără autorizaţie. Au aplicat 170 de amenzi, iar în patru cazuri s-au întocmit dosare penale.

Mai disciplinaţi şi cu pistoale 

Pentru acest an, conducerea Poliţiei Locală Craiova îşi propune să îşi trimită agenţii la programe de specializare profesională ca să devină şi mai buni. De altfel, agenţilor li se cere, în 2012, să reacţioneze şi mai repede la intervenţii. Tot pentru a atinge performanţa, instituţia vrea să le ofere poliţiştilor un echipament corespunzător. Aşa se face că, în raport, figurează achiziţiile pe care şi le trecuseră în 2011, dar pe care nu au mai reuşit să le procure din lipsa banilor. Poliţiştii vor să se doteze cu pistoale letale şi neletale, scutere pentru iarnă şi bluzoane. Tot în acest an, conducerea instituţiei şi-a propus ca poliţiştii să devină mai disciplinaţi, prin „îmbunătăţirea stă PAGE 2rii şi practicii disciplinare în rândul efectivelor Poliţiei Locale”. Raportul de activitate urmează să fie prezentat în cadrul şedinţei de joi pentru a fi validat, prin vot, de aleşii locali.