Târgul de Carte GAUDEAMUS: Record de participare la ediția a XVIII-a!

0
285

În foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” are loc astăzi, ora 12.00, deschiderea oficială a celei de-a XVIII-a ediții a Târgului de Carte GAUDEAMUS, eveniment organizat de Radio România şi Radio Oltenia Craiova. Oferta anunțată este una generoasă: mii de titluri – noutăți editoriale sau volume deja consacrate –, jocuri educative și muzică pentru toate gusturile, importante reduceri de preţuri, oferte şi pachete promoţionale, precum și peste 50 de evenimente culturale: lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri. De asemenea, organizatorii vorbesc de un record în istoria Târgului: peste 50 de participanți găzduiți de 45 de standuri și, pentru prima dată, refuzuri la înscrieri din cauza lipsei de spațiu. GAUDEAMUS va rămâne deschis până pe data de 3 martie, iar programul de vizitare este de astăzi până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00, iar şi duminică, între orele 10.00-14.00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.

Târgul de Carte de la Craiova – evenimentul cu numărul 110 în seria GAUDEAMUS – este organizat chiar în Anul Cărții și (re)aduce unele dintre cele mai cunoscute și apreciate edituri: Humanitas, Polirom, RAO, Nemira, Trei, Niculescu, Herald, Eikon, Grupurile Editoriale ALL, Art și Corint, Fischer International, Centrul de Carte Străină Sitka ș.a. Președintele de onoare al ediției este scriitorul Mihai Firică, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc ieri, Connie Chifor, membru al Echipei GAUDEAMUS, a precizat că ediția din acest an reunește peste 50 de participanți găzduiți de 45 de standuri – record în istoria Târgului. „GAUDEAMUS Craiova, ajuns în acest an la ediția a XVIII-a, este unul dintre cele mai longevive și cele mai dragi proiecte ale Radio România. Este un eveniment care a crescut vizibil de la an la an. Interesul participanților a sporit în mare măsură în ultima vreme, astfel încât în acest an nu am putut să îi primim pe toți expozanții care au dorit să participe. Vom face eforturi să rezolvăm această problemă la edițiile viitoare, pentru că, e foarte sigur, Craiova merită un asemenea eveniment. Interesul crescut al participanților a determinat un număr-record de standuri și o ofertă extrem de generoasă, care sperăm că îi vor mulțumi pe toți cei care vor trece pragul Târgului”, a declarat Connie Chifor.

Cea de a XVIII-a ediţie a Târgului va constitui şi cadrul pentru reluarea câtorva dintre proiectele deja tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România: „Cărţile se întorc acasă” – campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte ce are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere, „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României” – proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc, faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, ce are ca principal obiectiv promovarea literaturii şi a lecturii în rândul tinerilor. În ultima zi de Târg vor fi decernate Premiile Caravanei GAUDEAMUS Radio România, inclusiv cele la tradiționala tombolă. Aceasta se derulează pe parcursul celor cinci zile, pe baza buletinelor de Vot al Publicului, și oferă premii extrem de atractive: un microsistem audio, două smart-watch-uri și șase baterii externe.

Caravana GAUDEAMUS Radio România va mai ajunge în acest an în Cluj-Napoca (17-21 aprilie, ediția a XX-a), Oradea (8-12 mai, ediția a VI-a), Timișoara (22-26 mai, ediția a XI-a), Mamaia (1-5 august, ediția a XI-a), Brașov (28 august – 1 septembrie, ediția a II-a) și Iași (eveniment în premieră). Târgul GAUDEAMUS Radio România, cel mai important eveniment cu acest profil din țara noastră, ajuns în acest an la ediția cu numărul 26, va avea loc în perioada 20-24 noiembrie 2019, în Pavilionul B2 Romexpo.