Alb-albaştri sub lupă / Ma(n)gia neagră i-a sabotat pe olteni

0
69

Pigliacelli – Meci istoric pentru el, cu primul gol din carieră. Execuţia a fost impecabilă, deşi a tras fără să vadă unde a plecat Bălgrădean, care probabil a crezut că şutând cu dreptul va trage în dreapta sa. La principala sa activitate, aceea de a apăra poarta, italianul n-a excelat, a rămas parcă euforic după golul marcat. A prins mingea şutată cu latul de Coman chiar pe direcţia lui. Nu că i s-ar imputa primul gol al gazdelor, dar au fost momente când a respins în corner şi nu în poartă astfel de reluări. E adevărat, mingea a prins terenul, dar lovitura n-a avut intensitate.  La golul al doilea trebuia să-l întâmpine pe Filip, dar a rămas pe linia porţii. Pe cât e de capabil la jocul cu piciorul şi, se pare, la executarea loviturilor de pedeapsă, la fel de slab este la apărarea lor. Nu a fost nici măcar aproape de a prinde vreun penalty bătut de adversari.

Martic – Surprins în câteva rânduri în bandă, unde Bărbuţ nu l-a ajutat de fiecare dată. Hora i-a luat prim-planul la ocazia din prima repriză, Matei l-a depăşit uşor în partea secundă pe interior.

Kelic – Meciurile cu FCSB nu-i priesc. Are două autogoluri în aceste jocuri, şi-a mai adăugat şi acest penalty, dar şi alte greşeli în meciurile cu FCSB. L-a pierdut pe Hora la primul gol, a făcut penalty-ul din final, a şi fost eliminat. Cea mai slabă evoluţie a sa din acest sezon.

Tiago Ferreira – Nici el n-a făcut un meci prea bun, a fost anticipat în destule rânduri de adversari, a fost suprins de urcarea lui Filip la golul de 2-2.

Briceag – Prima repriză slabă, depăşit de multe ori, imprecis la serviciu, în stilul său. Şi-a mai revenit în partea secundă, chiar dacă a acumulat două galbene. E bine că stă în Cupă, altfel cu Astra nu ar mai fi fost variantă de bandă stângă, în condiţiile în care Bancu este suspendat. A centrat pentru Bancu la golul al doilea şi l-a mai servit bine pe Koljic la o lovitură cu capul, unica ocazie din repriza secundă. Înainte de penalty-ul gazdelor trebuia să încheie faza la centru, pe atacul Craiovei, cu şut în aut, nu să bage mingea în joc.

Bărbuţ – Evoluţie bună, s-a implicat în joc. A fost pe fază la şutul lui Bancu, respins de Bălgrădean, marcând primul său gol în 2019.

Fedele – Unul dintre cei care au dezamăgit crunt. Evoluţie ştearsă, a greşit la primul gol, provocând lovitura liberă, la golul doi n-a făcut presing de întâmpinare la Pintilii. Mult prea pasiv, evoluţia sa ne-a făcut să regretăm şi mai mult absenţa lui Mateiu. Doar Mangia a fost mai neinspirat ca Fedele în acest derby. A fost schimbat târziu, când parcă îşi revenise cât de cât.

Cicâldău – Unul dintre cei mai buni jucători ai Universităţii în meciurile de anul acesta. A făcut şi de această dată un joc bun, sigur pe el, a pasat, a alergat, a legat jocul. A avut un şut periculos în prima parte, pe lângă poartă, la acest capitol mai are nevoie de progres. Şi el s-a complicat aiurea la faza penalty-ului gazdelor, deşi astfel de faze le gestionează bine.

Bancu – Evoluţie bună a căpitanului, chiar dacă a fost ţinta principală a adversarilor, a fost lovit violent, Pintilii şi Bălaşa fiind călăii de serviciu ai lui Teja. „Bancone” a şutat cu şpiţul la golul al doilea, surprinzându-l pe Bălgrădean, care a respins în faţă. Lipseşte cu Astra, rămâne de văzut dacă poate juca în Cupă, având ceva sechele de la agresiunile fecesebiştilor.

Rocha – A obţinut penalty-ul. La finalizare nu a apărut. A alergat mult, a făcut presing permanent, chiar dacă Benzar l-a depăşit de câteva ori, reuşind să centreze. Din minutul 60 nu prea a mai contat, a obosit, trebuia înlocuit cu Cristea, dar Mangia a rămas blocat.

Koljic – Destul de izolat între stoperii adverşi. A fost faultat înainte ca şi Rocha să fie pus la pământ în careu. Bălaşa trebuia eliminat la intrarea dură asupra bosniacului. A mai avut o lovitură de cap în repriza secundă, prinsă uşor de portar, şi o acţiune în dreapta, dar la care nu şi-a găsit coechipierii din careu cu centrarea.

Bic – A intrat pe final, n-a reuşit nimic, oricum, nu se aşteptau prea multe de la el. În schimb, Cristea şi Mihăilă au rămas doar cu încălzirea, fiindcă Mangia n-a catadicsit să-i introducă.

Fortes – A debutat la Universitatea şi atât. Era un jucător de careu, nu unul de contraatac, iar echipa n-a putut să mai părăsească jumătatea proprie în prelungiri, când a jucat portughezul. A luat un cartonaş galben, când se afla pe banca de rezerve.