La „Info – Oltenia”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” a confirmat aşteptările

0
362

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova a găzduit Concursul Interjudeţean de Informatică „Info – Oltenia”, la care au participat elevi din clasele liceale din cele cinci judeţe ale regiunii. Elevii au participat pe două secţiuni – individual şi pe echipe – într-o competiţie care a fost o avanpremieră pentru fazele judeţeană şi naţională ale Olimpiadei de profil. Elevii instituţiei organizatoare au obţinut premii importante la toate categoriile.

Concursul interjudeţean „Info – Oltenia” este printre cele mai vechi din ţară, aflat la cea de-a XX-a ediţie, prin care elevii de liceu se pregătesc pentru fazele judeţeană şi naţională ale Olimpiadei de informatică. În acest an, competiţia a fost găzduită de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, cu participarea a peste 100 de elevi din cele cinci judeţe ale Olteniei. „A fost un concurs reuşit, în urma căruia elevii noştri au obţinut rezultate deosebite, iar meritul îi revine prof. Marius Nicoli, cel care a fost coordonator de competiţie şi cel care i-a pregătit pe elevii din „Buzeşti”, iar el vă poate spune mai multe”, a precizat prof. Carmen Lucia Ştefănescu, director al C.N. „Fraţii Buzeşti”.

„Avem continuitate în performanţă”

La întrecerea informatică au participat peste 100 de elevi din Oltenia, iar instituţia gazdă a obţinut foarte multe premii. Astfel, la „individual”, la clasa a IX-a, cel mai bun punctaj a fost obţinut de Ruxandra Nanu, în timp ce la anul următor de studiu Adrian Emanuel Dicu şi Maria Alexandra Udriştoiu au ocupat, în această ordine, primele două poziţii ale clasamentului. La clasa a XI-a, Radu Mircea Andrei  a luat cea mai bună punctare.

În proba pe echipe, Emanuel Dicu şi Francisc Mihai Modi au obţinut premiul I, pe podium, la aceeaşi categorie de vârstă, urcând Alexandra Udriştoiu şi  Mircea Braşoveanu (locul al III-lea), iar Liviu Moanţă şi Mircea Bină au luat „menţiune”. În ceea ce priveşte a XI-a şi a XII-a, grupul format din Alexandru Oprea şi Bogdan Piele a obţinut locul al II-lea. „Este încă o dovadă că avem continuitate în performanţă. Acest concurs este printre cele mai vechi din ţară şi este printre puţinele care au şi probă pe echipe, iar el se desfăşoară anual, prin rotaţie, în fiecare judeţ. Practic, vorbim despre o etapă premergătoare a fazelor superioare ale Olimpiadei. În acest an, am avut lângă noi reprezentanţi ai firmelor de soft din Craiova şi ai Universităţilor din municipiu. Sunt convins că a fost un succes, iar rezultatele se vor vedea în curând”, a spus prof. Marius Nicoli.