Alb-albaştrii sub lupă / Echipa lui Mangia, în scădere de formă, înaintea celei mai importante perioade

0
90

Universitatea a făcut un singur meci bun în 2018, cel din Ştefan cel Mare, cu Dinamo, chiar dacă nu a câştigat. În rest, alb-albaştrii s-au chinuit, atât cu Sepsi (a făcut-o şi FCSB, dar Craiova nu jucase cu Lazio cu câteva zile înainte), cât şi cu Timişoara, cea mai slabă echipă din Liga I în 2018, atât ca evoluţie, cât şi ca rezultate, până la meciul din Bănie necâştigând vreun punct. La Voluntari, chiar dacă a controlat jocul, Ştiinţa putea pierde două puncte, dacă se menţinea decizia arbitrului Bârsan: penalty la intervenţia lui Mitrovic, din minutul 86. Aşadar, înaintea duelului cu Dinamo, din sferturile de finală ale Cupei României, cât şi a play-off-ului, oltenii nu par în formă, paradoxal, deşi a mai trecut peste ei o perioadă de pregătire cu Mangia şi a fost întărit lotul în iarnă, cel puţin dacă ne gândim la numele jucătorilor veniţi şi la bugetul de transferuri. În aceste condiţii, ratarea podiumului la finalul acestui sezon ar fi un eşec răsunător pentru alb-albaştri.  

Mitrovic – Nu putea interveni la gol, şutul a fost imparabil, deşi din obişnuinţă i s-a imputat şi acesta. În rest, nu a avut ce apăra. Va rămâne în poartă până la prima gafă.

Popa – Nimic de semnalat, este acelaşi jucător liniar, fără să-şi asume riscuri, scapă repede de minge.

Kelic – A greşit o minge în prima repriză, a pasat la adversar şi a generat un contraatac periculos, dar ar fi ciudat să fi fost schimbat doar pentru atât. Dacă nu a fost accidentat, atunci, prin schimbarea de la pauză, i s-a pregătit lui Gardoş intrarea, probabil în meciul din Cupa României.

Tiago Ferreira – Menajat în start, nu a avut multe de făcut în partea secundă.

Briceag – Foarte foarte slab, cu excepţia a două faze, când intervenţiile sale au fost utile, a fost acelaşi jucător haotic, care pierde mingi uşoare. A urcat rar în terenul advers şi când a făcut-o a centrat în adversari.

Dimitrov – Ne-a demonstrat că suferă la clarviziune, avântul său îl duce şi către pase aiurea, surpinzătoare la vârsta sa, însă determinarea este fantastică. A urcat des, a apărut şi la finalizare în prima repriză, când a tras în Straton, dar era greu să-i pretinzi o scăriţă, procedeul ideal în acea fază. Excepţional golul marcat, probabil este reuşita carierei.

Bic – Pare un transfer ratat, s-au aruncat pe fereastră 200.000 de euro cu care s-ar fi putut aduce un portar de valoare. Un plus de ambiţie faţă de meciul de debut, dar prea puţin. Scouterii clubului trebuie traşi la raspundere (sau cine a avut ideea aducerii lui). A greşit multe pase, nici la recuperare n-a fost prea eficient. S-a văzut mult de tot lipsa lui Mateiu. Oricum, probabil că Bic nu va mai avea altă şansă, mai ales că a venit şi Santos. Chiar şi Screciu este peste fostul medieşean.

Zlatinski – A vrut, dar nu a putut, a făcut un meci sub aşteptări. Deşi a încercat să acopere o arie mare de teren, a părut obosit, fără idei.

Bancu – Incredibil cum se poate metamorfoza de la un meci la altul. Nu a făcut neapărat un meci slab, dar a fost departe de prestaţia de la Voluntari. Inclusiv la faza golului oaspeţilor a pasat la adversari, în loc să joace lung de linie. Altfel, a mai avut apariţii bune în atac, inclusiv o ocazie uriaşă, la care Straton a avut reflexul vieţii, deviind mingea care se ducea sub bară.

Gustavo – În ultimele două meciuri a părut stins, de această dată nici n-a mai avut ocazii, doar o pasă spre Băluţă, care a ratat cu poarta goală.

Burlacu – A avut mai multe minute şi a intrat bine. A scos o lovitură liberă la care se putea dicta penalty, a mai tras un şut, după o acţiune personală, dar pe direcţia lui Straton.

Mitriţă – N-a strălucit, dar s-a implicat în joc, şi-a asumat acţiuni. A avut prima ocazie, când a tras în stânga lui Straton, dar fără forţă, a construit faza din care Băluţă a ratat cu poarta goală, a mai executat în bară o lovitură liberă, iar alta pe lângă poartă. N-a marcat a

ul acesta, la fel ca Băluţă. N-a fost penalty la faza din a doua repriză.

Băluţă – Toată tevatura cu transferul la FCSB l-a scos din formă, parcă îi stă gândul la banii lui Becali. Nu că n-ar alerga, fiindcă se implică, dar nu pare concentrat, nu are mintea limpede, aşa cum s-a întâmplat şi la ratarea incredibilă din repriza secundă. A mai avut o ocazie în prima repriză, dar nu a reuşit să şuteze, mingea “a murit” în drum spre poartă.