Florin Bodog, ministrul Sănătăţii: Un lanţ de farmacii are o discontinuitate în aprovizionarea cu insulină

0
44

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a declarat că există un lanţ de farmacii, la nivel naţional, care are probleme cu aprovizionarea cu insulină şi că mai mulţi pacienţi au semnalat această problemă.

farmacisti_26655000“Mi-a fost semnalat, la un moment dat, de către un lanţ de farmacii că au discontinuităţi în aprovizionarea cu insulină. Şi pacienţii mi-au semnat pe reţelele de socializare că sunt situaţii în care trebuie să umble în câte două-trei farmacii până găsesc tipul de insulină pe care îl găsesc. Asta nu înseamnă că au rămas fără insulină, ci înseamnă că nu toate farmaciile sunt aprovizionate cum trebuie cu toate tipurile de insulină. Pe un blog, a apărut o informaţie conform căreia un un milion de pacienţi au rămas fără insulină, ceea ce este complet fals”, a declarat pentru MEDIAFAX, Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

       Ministrul Sănătăţii a mai spus că se lucrează la elaborarea unor norme privind distribuirea de medicamente şi asigurarea serviciului public. “Lucrăm la normele pentru asigurarea serviciului public, deci, pentru a asigura necesarul de medicamente intern, în primul rând. Şi acum există obligativitatea asigurării serviciului public de către distribuitorii de medicamente, dar ei îl ignoră, folosindu-se de faptul că nu e nimic cuantificat, nu e nimic stabilit cât, cum, unde, de ce şi atunci facem norme pentru asta ca să limităm exportul acesta intracomunitar”, a explicat Florian Bodog.