Legendele mărțișorului și ghiocelului la Atelierele „Bios-Art”

0
440

Muzeul Olteniei, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj, organizează astăzi, ora 15.00, la Secţiade Ştiinţele Naturii, un nou modul din cadrul atelierelor de educaţie animalieră plastică „Bios-Art”. În cadrul manifestării, în care este sărbătorită intrarea în luna lui Mărţişor, vor fi prezenţi elevii clasei a II-a C de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova, îndrumaţi de profesor pentru învăţământul primar Gavrilă Elena.

„Semnificaţia zilei de 1 Martie şi legenda mărţişorului ne trimit în vremuri îndepărtate, când civilizaţia dacică cinstea renaşterea naturii, această zi fiind înzestrată cu semnificaţii deosebite. În acest context, mărţişorul, un obiect artizanal însoţit de un şnur alb şi roşu, joacă rolul unui talisman protector”, spun reprezentanții Muzeului Olteniei. Drd. Lila Gima, specialist al Secţiei de Ştiinţele Naturii, va prezenta materialul „Clopoţel de primăvară”, participanţii aflând astfel ce transformări se petrec în natură în acest anotimp, dar şi detalii inedite privind legenda mărţişorului şi a ghiocelului.

În ultima parte a întâlnirii, copiii vor realiza mărţişoare folosind aceeaşi tehnică – quillingul – cu care au lucrat încă de la începutul anului. O parte din materialele realizate va fi prezentată într-o mini expoziţie, la parterul secţiei, intitulată „Vestitorii primăverii”.