Arestat după ce l-a bătut pe cel care l-a prins la furat

0
104

Un tânăr de 23 de ani, din Craiova, ajuns în arestul IPJ Dolj, pentru tâlhărie, după ce l-a bătut pe un bărbat care îl prinsese furându-i păsări dintr-o anexă. Victima are nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite, iar agresorul, care are antecedente penale, a fost arestat, ieri după-amiază, pe o perioadă de 30 de zile.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, fapta pentru care craioveanul a ajuns după gratii s-a petrecut în noaptea de 23 spre 24 februarie a.c.. O patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova l-a prins în flagrant pe Ionuț Marius Băcioiu, de 23 de ani, din Craiova, care tocmai sustrăsese dintr-o anexă amplasată în apropierea blocului 5, de pe „Calea Bucureşti”, din municipiu, mai multe păsări.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 200 lei, a fost recuperat în totalitate, întocmindu-se dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Numai că, din cercetările efectuate ulterior, s-a stabilit că tânărul a fost surprins cu păsările furate de proprietarul anexei, craioveanul Ion Stroescu, și pentru a scăpa, l-a bătut. Victima s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală Craiova, a obținut certificat medico-legal din care rezultă că are nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite și, după atașarea la dosar a acestui document, în cursul zilei de marți, Ionuț Marius Băcioiu a fost reținut pe 24 de ore.

„În baza probatoriului administrat şi analizei dosarului cu procurorul ce supraveghează activitatea de cercetare penală, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de tânăr pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Autorul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul Inspectoratului”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Ieri după-amiază, Băcioiu a fost prezentat Judecătoriei Craiova, instanța admițând propunerea procurorilor și dispunând arestarea preventivă a tânărului pe o perioadă de 30 de zile.