Fostul “Balon de Aur”, Rivaldo, prezent la meciul Ştiinţei cu Hermannstadt

0
625

Partida Universităţii Craiova contra celor de la Hermannstadt, din etapa a 23-a a Superligii  este prima pe teren propriu în 2023 pentru alb-albaştri şi totodată cea dintâi cu Eugen Neagoe pe banca tehnică. Meciul, programat sâmbătă, de la ora 20.00, a devenit însă unul special abia o dată cu anunţarea prezenţei lui Rivaldo în tribunele stadionului “Ion Oblemenco”. Fostul “Balon de Aur”, campion mondial cu Selecao în 2002, pe numele său complet Vitor Borba Ferreira Rivaldo, vine să-şi vadă în premieră fiul jucând în tricoul Ştiinţei.

În vârstă de 50 de ani, Rivaldo a evoluat în carieră la cluburi precum La Coruna, FC Barcelona, AC Milan sau Olympiakos. Are 74 de selecţii şi 35 de goluri pentru naţionala Braziliei, cu care s-a încoronat campion mondial în 2002, la turneul din Japonia şi Coreea de Sud, într-o generaţie fantastică, din care mai făceau parte jucători uriaşi precum Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos, Cafu sau Kaka. Rivaldo a mai jucat o finală de Mondial, în 1998, pierdută contra Franţei. În 1999, când evolua la FC Barcelona, Rivaldo a primit Balonul de Aur.

În 2015, Rivaldinho a jucat alături de tatăl său, Rivaldo, la Mogi Mirim, în liga a doua braziliană. Universitatea Craiova este a treia echipă din România pentru care evoluează Rivaldinho (27 de ani), după Dinamo şi Viitorul. Până acum, fiul lui Rivaldo a reuşit un gol şi trei pase decisive la Universitatea Craiova.