Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “Spațiul devine din ce în ce mai important pentru cetățeni și pentru economia noastră”

0
104

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a precizat ieri că Uniunea Europeană trebuie să dețină propriul sistem de lansare de sateliți, și să nu mai depindă de alții. “Spațiul devine din ce în ce mai important pentru cetățeni și pentru economia noastră. Este indispensabil și devine o chestiune de securitate economică și socială, dincolo de importanța strategică și securitatea militară. Tehnologia a determinat dezvoltarea de noi aplicații prin satelit. Întregul teritoriu al UE trebuie să fie acoperit de serviciile #EGNOS(sistemul european de stateliți) care sunt vitale pentru viitorul digital al gestionării traficului aerian. Finanțarea necesară este insignifiantă în comparație cu beneficiile pentru pasagerii aerieni. Câteva dintre ideile articolului meu publicat de revista The Parliament Magazine”, a subliniat Marian Jean Marinescu, vicepreşedintele PPE din PE.

https://www.theparliamentmagazine.eu/articles/opinion/europe-must-be-runner-race-space?fbclid=IwAR1OpymuATTEpJVTTIXzceqaS4KvHbHJ-UaaluWCScJJ8EGKFPawz6aWZKw