Tragedia din Colectiv: INSEMEX Petroşani a finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul bucureştean

0
104

INSEMEX Petroşani a finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul Colectiv şi l-a predat, ieri, Institutului Naţional pentru Expertize Criminalistice, documentul având peste 500 de pagini, plus anexe.

Directorul INSEMEX Petroşani, George Găman, a declarat, ieri, corespondentului Mediafax, că raportul de expertiză privind incendiul din clubul Colectiv a fost finalizat. “Am finalizat raportul de expertiză privind incendiul din clubul Colectiv pe care l-am predat, ieri, celor de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice care îl vor trimite, la rândul lor, Parchetului de pe lângă ICCJ. La noi munca e gata. Raportul are peste 500 de pagini, plus anexe, filmări video, experimentele făcute, simulările. A fost tratat cu prioritate acest caz, am lăsat deoparte orice altceva şi ne-am focalizat exclusiv pe acest caz”, a spus Găman. Directorul INSEMEX Petroşani a afirmat că nu poate spune care sunt concluziile raportului.

Mediafax relata la mijlocului lunii decembrie că experţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) urmau să facă pe 16 decembrie un experiment judiciar în dosarul privind incendiul din Colectiv, într-un laborator care urma să fie amenajat ca la momentul incendiului din club, cu acelaşi tip de burete pus pe stâlpi şi cu mobilier asemănător, pentru a stabili exact unde a izbucnit incendiul şi cum s-a propagat focul.

Sursele judiciare au declarat pentru Mediafax că acest experiment judiciar reprezintă faza finală a expertizei INSEMEX Petroşani în dosarul de ucidere şi vătămare corporală din culpă deschis de Parchetul instanţei supreme după incendiul din 30 octombrie, în urma căruia au murit 63 de persoane.