Premierul Republicii Moldova, în vizită la Bucureşti

0
85

Premierul moldovean, Pavel Filip, prezent, ieri, într-o vizită la Bucureşti, s-a întâlnit dimineaţă cu premierul României, Dacian Cioloş, după care a avut o întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul moldovean, Pavel Filip, a declarat în timpul întrevederii cu preşedintele Klaus Iohannis că guvernul pe care îl conduce este probabil ultima şansă pentru clasa politică de la Chişinău. “V-am zis şi cu alte ocazii că poate este guvernul ultimei şanse pentru această clasă politică pentru că ea se face vinovată de situaţia în care s-a pomenit Republica Moldova acum. Am vrut să auziţi acest lucru de la mine şi vă mulţumesc încă o dată pentru că aţi acceptat să avem această întâlnire pentru a vă convinge că suntem determinaţi să livrăm rezultate. Nu ne vom axa pe populisme pentru că nu aici sunt rezultatele pe care le aşteaptă cetăţenii. Vom fi axaţi pe acţiuni, aşa cum am spus”, i-a spus Filip lui Iohannis.

Noul premier i-a mulţumit preşedintelui României că l-a primit la Cotroceni la scurt timp de la învestirea în funcţie, lucru care simbolizează relaţiile strânse dintre România şi Republica Moldova. “Vreau să încep prin a vă mulţumi pentru că aţi acceptat foarte repede să avem această întâlnire, chiar la câteva zile după inaugurarea Guvernului de la Chişinău. Este un semnal că Republica Moldova este alături de România sau mai bine zis România rămâne alături de Republica Moldova”, a spus Filip.

Premierul a mai spus că Republica Moldova se confruntă cu mai multe crize, nu doar cu una financiară, ci şi socială şi politică şi că are nevoie de stabilizare, iar Cabinetul său este conştient de perioada dificilă în care şi-au asumat actul de guvernare. “Vedem şi cunoaştem această criză, nu doar financiară, dar şi una socială, economică, dar şi politică. Ştim că Republica Moldova are nevoie de stabilizare astăzi pe toate aceste dimensiuni. Pornind de la acest fapt, suntem determinaţi să muncim zi şi noapte la Guvern pentru a livra rezultate în final”, a spus Filip.

«Spuneam astăzi că niciodată până acum nu am simţit în profunzime puterea expresiei “Prietenul bun la nevoie se cunoaşte”. De fapt aici este prima mea vizită pentru că contăm foarte mult pe sprijinul dumneavoastră”, a mai spus Filip, iar preşedintele Iohannis a spus: “Aşa va fi!”

Iohannis: România este clar alături de Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, la începutul întrevederii cu premierul moldovean, Pavel Filip, că România este clar alături de Republica Moldova şi sprijină parcursul său european. “România este clar alături de Republica Moldova. Noi dorim să vă sprijinim în parcursul european şi am convingerea că împreună vom găsi cele mai bune abordări”, i-a spus preşedintele premierului moldovean.

Preşedintele a mai spus că se bucură că poate să îl primească la Palatul Cotroceni la puţin timp de la învestirea în funcţie. Iohannis a mai spus că mandatul este unul greu, într-o perioadă dificilă, care poate fi ”foarte frumos”, având în vedere “o mare şansă” pe care o are Filip de a reda Republici Moldova stabilitatea politică, financiară.