De Valentine’s Day se premiază cele mai frumoase poveşti de dragoste scrise într-o limbă străină

0
120

Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în parteneriat cu Editura „Aius” şi Facultatea de Litere a Universității din Craiova organizează, de Valentine’s Day, cea de-a II-a ediţie a concursului de poveşti de iubire, scrise în limbi străine (germană, engleză, franceză, spaniolă, italiană). Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: pentru clasele a IX-a – a XII-a și pentru studenţi (ciclurile licenţă şi master). Înscrierile se fac până pe data de 9 februarie, iar premiile constau în bani și cărți.

Dacă eşti pasionat de limbi străine şi consideri că povestea ta de dragoste, redactată într-una dintre limbile de circulaţie internaţională anterior menţionate, merită să fie cunoscută, expediaz-o pe adresa Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova (strada „Traian Demetrescu” nr. 31) până la data de 9 februarie (data-limită a Poştei: 5 februarie).

Poveştile trebuie să aibă între 2000 şi 3000 de semne (caractere cu spaţii, TNR, 12, 1, 5 rânduri), nu vor purta semnătura autorului, ci un motto. Plicul cu povestea va conţine încă un plic închis, care, în loc de adresă, va avea acelaşi motto, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, instituţia unde studiază, vârsta, adresa şi numărul de telefon.

Juriul, alcătuit din Cosmin Dragoste (limba germană), Daniela-Maria Dadovici (limba engleză), Luiza Mitu (limba franceză), Oana-Adriana Duţă (limba spaniolă), Elena Pîrvu (limba italiană), va ţine cont de originalitatea textului, de structura sa stilistică şi de corectitudinea gramaticală. Pentru fiecare limbă străină, la ambele secţiuni, vor fi acordate Premiul I (în valoare de 100 lei), Premiul al II-lea (70 lei) și Premiul al III-lea (50 lei) plus premii în cărţi, oferite de Editura „Aius” din Craiova. Toţi cei care decid să îşi scrie povestea vor primi diplome de participare. Festivitatea de premiere va avea loc pe 13 februarie, ora 15.00, la sediul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.