Zeci de şcoli din Dolj au sistat cursurile din cauza zăpezii

1
158

36 de şcoli din judeţul Dolj au fost închise, ieri, din cauza ninsorii abundente. Drumurile comunale au fost inaccesibile, iar în mai multe localităţi, au căzut şi reţelele de energie electrică.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Mihaela Moţăţeanu, a declarat că  au fost probleme doar la unităţile şcolare din judeţ.

„ În şase dintre aceste şcoli este întreruptă alimentarea cu energie electrică şi căldura, iar la celelalte 30 nu se poate ajunge din cauza drumurilor blocate de zăpadă”, a precizat inspectorul general al ISJ Dolj.

Inspectorii şcolari spun că şi după deszăpezire cursurile nu pot fi reluate imediat dacă nu va fi curent electric.

„Drumurile vor fi cu siguranţă deszăpezite, dar dacă nu avem curent procesul educaţional nu poate fi reluat pentru că nu se poate asigura agentul termic. Centralele şcolilor nu pot funcţiona chiar dacă sunt pe lemne. Au nevoie de energie electrică pentru a face răcirea ”, a precizat inspectorul şcolar

Printre localităţile rămase, ieri, fără curent electric se numără Segarcea, Bucovăţ, Gighera, Giurgiţa, Castranova.

Procesul educativ va fi reluat în funcţie de starea vremii, dar şi după ce va fi furnizat din nou curentul electric. Materia va fi recuperată după un program care se va stabili la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

 

1 COMENTARIU

  1. Scoala din comuna GIURGITA de 2 ani nu are curent electric si nici caldura. Elevii stau imbracati in timpul orelor inghesuiti in scoala veche care este incalzita cu lemne sobe nescuturate si care scot fum.Aceasta situatie este din cauza Primariei mai precis a fostului primar care acum este arestat si in special a viceprimarului cu consilierii deoarece au adus PRIMARIA la FALIMENT. DE ce nu se iau masuri cu ei de catre CONSILIUL JUDETEAN SI PREFECTURA?.?? MICROBUZULcare s-a achizitionat pentru scoala se foloseste in scopuri personale de catre angajatii primariei iar elevii folosesc mijloace de transport in comun pentru a merge la scoala.Probabil,cineva din primarie are avantaje. A instiintat vreodata DIRECTORUL SCOLII in scris pe cei de la Consiliul Judetean sau Prefectura?????.

Comments are closed.