Părinţii bulversaţi de clasa pregătitoare – Mii de apeluri la telverde

0
127

Aproximativ 2.800 de apeluri au fost înregistrate la linia gratuită Telverde pentru informații referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I din anul şcolar 2012-2013.

„Avem înregistrate 2.800 de apeluri la Telverde. Chiar şi eu sun, prin sondaj, la liniile din diverse judeţe sau din Capitală, pentru a verifica funcţionarea sistemului. Pot sune că sunt linii ocupate mult timp. Este un semnal bun. Părinţii sunt interesaţi de înscrieri”, a anunţat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Potrivit ministrului, inspectorii generali vor fi evaluaţi în funcţie de modul în care vor comunica cu părinţii, astfel încât aceştia să fie bine informaţi cu privire la clasa pregătitoare şi la clasa I.

Ministerul Educaţiei introduce, din septembrie 2012, clasa pregătitoare, în care prezenţa este obligatorie, copiii învaţă jucându-se şi nu vor fi note sau calificative.

În clasa pregătitoare vor învăţa copiii care până la 31 august 2012 vor avea şase ani împliniţi sau, în cazuri speciale, cei care vor împlini această vârstă până la 31 decembrie 2012.

Măsura, prevăzută de Legea educaţiei, este „necesară întrucât România are astăzi cea mai bătrână populaţie şcolară la debutul învăţământului obligatoriu din Europa şi prin ea se urmăreşte trecerea firească de la joacă la învăţare”, după cum preciza ministrul Daniel Funeriu.