La Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” continuă performanţele internaţionale

0
91

Şirul performanţelor obţinute de elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” nu are sfârşit. Nici nu a început bine anul şcolar şi tinerii care învaţă acolo revin cu premii de la concursurile internaţionale. La ultima competiţie la care au participat, au obţinut medalii de argint, prin doi elevi. Este vorba despre Turneul de Informatică, desfăşurat la Shumen (Bulgaria).

Zilele trecute, la Shumen (Bulgaria) s-a desfăşurat cea de-a X-a ediţie a Turneului de Informatică, unul destinat ţărilor cu tradiţie în dezvoltare acestei discipline de învăţământ. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” a fost reprezentat de Emanuel Dicu, Alexandra Udriştoiu, ambii din clasa a XI-a, Radu Nicolae şi Ruxandra Nanu, amândoi din cls. a X-a. Primii doi au obţinut medalia de argint, după ce, în anul precdent, au obţinut „bronzul”, ducând mai departe prestigiul şcolii de informatică de la „Fraţii Buzeşti”.

Cel care i-a pregătit şi o face în continuare este prof.  Marius Nicoli, care ne-a spus câteva cuvinte: „Este vorba de un concurs dificil, la care participă, an de an, echipe naţionale şi regionale, din ţări cu tradiţie în informatică. Din cele zece ediţii disputate, am participat la opt, aducând zece medalii. Dintre cei din ani trecuţi, trebuie amintiţi  Mihai Popa, Denis Mită şi Bogdan Iordache, iar Radu Nicolae şi Ruxandra Nanu, din acest an, ne-au ajutat foarte mult”. Performanţa nu este de trecut cu vederea, fapt subliniat şi de prof.  Carmen Lucia Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”: „Echipa de acum continuă munca desfăşurată în acest Colegiu. Suntem, dacă se poate spune aşa, o uzină care lucrează la foc continuu. La noi nu există pauze şi mergem spre atingerea performanţei”.