Conform tradiţiei, Craiova pierde la Botoşani

1
78

FC Botoşani – Universitatea Craiova 2-1

Au marcat: Fabbrini 25, L. Fulop 35 / Mateiu 79.

Stadion: „Municipal”, spectatori: 500.

FC Botoşani: Pap 6 – Patache 6, Burcă 7, Miron 7, Dumitraş 6 (43 Chitoşcă) 5 – Karaboue 6 (85 Târşa), Papa 6 – Fabbrini 7, L. Fulop 7, Golofca 7 (73 Ongenda) 6 – M. Roman 8. Antrenor: Liviu Ciubotariu. Rezerve: Fraisl – Trijic, Chindriş, Corban.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 4 – Dimitrov 6, Donkor 4, Kelic 6, Bancu 4 – Mateiu 7, Cicâldău 7 – Bărbuţ 5 (46 Meza Colli) 7, Mihăilă 4 (75 Fedele) 6, Burlacu 6 (62 Glavina) 5 – Koljic 5. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Briceag, R. Popa, Tiago Ferreira.

Arbitru: Istvan Kovacs 4. Asistenţi: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene. Rezervă: Mihai Amorăriţei.

Observatori: Florin Hâncu, Marin Petrache

 

Pe o vreme groaznică, dar pe un gazon neaşteptat de bun, Botoşaniul şi Craiova s-au duelat pentru punctele atât de trebuincioase ambelor. Moldovenii ajunseseră pe loc retrogradabil, de aceea s-au trezit şi cu un nou staff pe bancă, în timp ce oltenii căutau să se menţină în plutonul fruntaş, care câştigase în bloc în această rundă. Numai că Universitatea n-a mişcat în front în toate cele 6 meciuri jucate la Botoşani, pierzându-le pe linie, indiferent că s-a jucat în campionat sau în Cupă. Astfel, la debut, Ciobotariu avea de apărat şi palmaresul conturat în faţa oltenilor de Grozavu, Pustai şi Enache. Şi „Ciobi” i-a întins o capcana „a la Ştefan cel Mare” lui Mangia, iar italianul a picat în ea ca un începător. Moldovenii au eliberat terenul, lăsând Craiovei iniţiativa pe o suprafaţă alunecoasă, dar închizându-le orice culoar. În aceste condiţii, prima ocazie uriaşă a venit evident pe un contraatac al gazdelor, dar Mihai Roman II şi-a iertat echipa de care aparţine. Craiova a ignorat avertismentul şi a primit gol tot pe o contră. Totul a plecat de la una dintre multele mingi pierdute uşor de Bancu, iar Fabbrini şi-a încheiat şarja cu un şut la care Donkor şi Pigliacelli puteau face mult mai mult. În timp ce Craiova n-a contat în atac decât prin acţiunile lui Burlacu, Botoşaniul a făcut spectacol. Mihai Roman cel impotent la Craiova şi-a regăsit apetitul ofensiv în Moldova şi, tot de lângă Bancu, a reuşit un asisst magic, cu o rabona, pentru L. Fulop, apărut eficient la prima bară, în timp ce Pigliacelli şi Donkor încă admirau execuţia lui Roman.

Trei penalty-uri refuzate Craiovei de Kovacs

În debutul părţii secunde, Kovacs n-a reacţionat la niciunul dintre cele două henţuri în careu ale moldovenilor, considerând probabil că oltenii oricum nu se descurcă prea bine la penalty-uri. De partea cealaltă, Bancu le-a servit încă un gol pe tavă gazdelor, însă Fulop n-a mai acceptat cadoul, şutând în afara porţii. Mihăilă a avut poarta goală la dispoziţie de la 25 de metri, dar a dat impresia că s-a încălţat invers după execuţia total ratată. Mihai Roman putea închide jocul după o oră de la start, dar n-a finalizat pe măsura serviciului din prima repriză. Finalul de meci a fost aprins de golul lui Mateiu, aflat la a doua reuşită cu capul în acest sezon, prima fiind tot în Moldova, la Iaşi. Imediat, Glavina a avut egalarea în bocanc, însă croatul suferă de boala lui Mihai Roman când acesta se afla în Bănie. Dimitrov putea marca în poarta fostei echipe, dar a şutat din 6 metri în plasa laterală, apoi Glavina a fost tras în careu, apoi arbitrul Kovacs s-a făcut că nu vede faultul. Astfel, Craiova pleacă din nou cu mâna goală de la Botoşani, după un meci din care merita totuşi mai mult, atât după ocazii, dar şi pentru cele 3 situaţii în care merita să primească lovituri de pedeapsă.

În timp ce Liviu Ciobotariu îşi face o intrare triumfală în Moldova, Craiova este singura din plutonul fruntaş care pierde în runda aceasta.

1 COMENTARIU

Comments are closed.