Alb-albaştrii luptă cu moldovenii, terenul şi tradiţia

0
311

Universitatea Craiova joacă în seara aceasta la Botoşani, acolo unde a pierdut de fiecare dată

Neînvinsă de la 15 septembrie, Universitatea Craiova are un test important în seara aceasta, pe un teren unde a pierdut de fiecare dată, Botoşaniul impunându-se în cele 6 confruntări de pe teren propriu cu alb-albaştri, 5 în campionat şi una în Cupa României. Gazdele nu trec printr-o perioadă fastă, acumulând un singur punct în ultimele 3 partide, însă moralul pare să fie reparat o dată cu instalarea unui nou antrenor, Liviu Ciubotariu, cel care s-a bătut la titlu ultima dată când a antrenat în Liga I, acum 3 ani, la Târgu Mureş. Un alt handicap pentru olteni este absenţa căpitanului echipei, Alex Mitriţă, suspendat, şi inclusiv al doilea marcator, bosniacul Elvir Koljic, este incert pentru meciul de astăzi, în care nu va evolua nici Martic, suspendat şi el. Terenul va fi şi el un impediment pentru jocul alb-albaştrilor, chiar dacă gazdele au îndepărtat statul de un metru de zăpadă. Ultima dată când Craiova a jucat în astfel de condiţii la Botoşani, a pierdut în minutul 90, cu un gol marcat de Kuku.

Mangia: „Botoşaniul va arăta altfel tactic şi motivaţional”

Devis Mangia a atras atenţia asupra surplusului de motivaţie pe care-l vor avea gazdele o dată cu schimbarea de antrenor, Liviu Ciobotariu luându-i locul lui Costel Enache. „Vom avea un meci dificil, ştim asta, mai ales că nu am luat vreun punct acolo niciodată şi este cu atât mai greu pentru noi după schimbarea de antrenor, nu avem informaţii, adversarii au alt spirit, alt moral. E normal ca Botoşaniul să schimbe ceva din punct de vedere tactic sau motivaţional. Trebuie să fim pregătiţi, fiindcă ei vor avea atitudine, şi noi trebuie să avem în primul rând atitudine, apoi contează lucrurile tehnico-tactice. Noi vrem să câştigăm orice meci, dar este important şi să nu pierdem, pentru continuitate în rezultate. Este un joc de echipă, nu vom lua măsuri speciale pentru niciun jucător advers, nici pentru Ongenda nici pentru altul” a spus italianul. Chiar dacă Elvir Koljic şi Alex Mitriţă au ratat împreună 3 lovituri de pedeapsă în acest campionat, Mangia a declarat că tot ei vor rămâne primii executanţi, deoarece sunt golgheterii echipei, însă este posibil ca niciunul să nu fie pe teren la meciul de luni. „Nu trebuie să devină o problemă pentru noi executarea loviturilor de pedeapsă, chiar dacă am ratat atâtea. Koljic va fi primul executant, al doilea este Mitriţă, apoi vom vedea. Primii care execută sunt jucătorii cu cele mai multe goluri. Chiar dacă suporterii îl cer pe Pigliacelli, el nu va executa, el este portar şi primul lucru important pentru el este să apere penalty-urile, nu să le bată. Oricum, Mitriţă nu va juca, este suspendat, ca fel ca şi Martic. Vom vedea dacă putem miza pe Koljic, nici el nu este refăcut complet. De asemenea, Nuno Rocha are ceva probleme după revenirea de la echipa naţională” a spus Devis Mangia.

Mihăilă e OK şi gata să execute penalty

Primul meci pentru Vali Mihăilă în tricoul Ştiinţei după accidentarea de la Iaşi va fi tot în Moldova, la Botoşani, dar între timp el a jucat 3 partide pentru naţionala de juniori under 19, cu care a reuşit calificarea la Turul de Elită. Mihăilă a spus că a trecut peste acel moment critic şi chiar i-a mulţumit lui Laurenţiu Rus că se interesează de starea lui de sănătate. „Sunt foarte bine, nu mai am nicio problemă, am jucat trei meciuri la naţionala de juniori under 19 şi sunt apt. Aşa este fotbalul, sport de contact, nu îl învinovăţesc pe Rus, mai ales că îmi scrie mereu, se interesează dacă sunt bine şi îi mulţumesc pe această cale. Nu este treaba mea să vorbesc despre suspendarea lui, dacă e mare sau mică” a declarat Mihăilă. Despre partida de la Botoşani, atacantul de 18 ani a declarat: „Ştim că va fi un meci greu la Botoşani, dar ne dorim să câştigăm toate punctele. În tur, eu am făcut o partidă bună, am dat o pasă de gol şi am scos un penalty, dar am şi greşit la primul gol al lor. Sper ca acum să nu mai fac astfel de greşeli. Nu este nicio presiune pe noi, este o onoare să vorbească lumea că suntem favoriţi la titlu. Cel puţin pentru mine ar fi ceva foarte important să-mi trec în CV un trofeu aşa de tânăr. Nu aş avea vreo ezitare să execut penalty-uri, aş face-o cu cea mai mare plăcere, mai ales că pentru mine este important să marchez primul gol pentru Craiova şi am bătut şi la echipa naţională. Mi-ar plăcea să merg la turneele finale atât cu naţionala under 21, cât şi cu cea under 19, dar pentru asta trebuie să joc foarte bine la Craiova”.

Ciubotariu: „Va fi un meci de luptă, iar echipa mea va avea atitudine”

Se pare că Liviu Ciubotariu a instaurat deja o atmosferă plăcută în cadrul lotului moldovenilor, el prefaţând astfel partida sa de debut pe banca Botoşaniului: „Va fi un joc dificil pentru noi, pentru că întâlnim echipa de pe locul 3, una bună, cu jucători care pot face diferenţa, însă eu am încredere în echipa mea, i-am simţit în scurtul timp pe care l-am avut la dispoziţie că sunt foarte motivaţi. Ne dorim foarte mult să câştigăm această partidă. Totul va depinde de determinarea noastră în teren pe care sunt convins că o să o avem. Am vorbit cu jucătorii, au mai fost perioade de acest gen şi ce pot să promit suporterilor e că echipa va avea determinare, va avea atitudine. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere şi încă o data ne dorim să câştigăm acest joc. Cu siguranţă va fi un meci de luptă din cauza condiţiilor meteo unde cu siguranţă valorile se vor echilibra dar sunt convins că echipa va avea o atitudine aşa cum îşi doreste publicul botoşănean. Pentru mine este importantă atitudinea băieţilor şi binenţeles rezultatul pentru că suntem într-o situaţie delicată. Jucăm acasă în faţa propriilor suporteri, atmosfera este una caldă aici la Botoşani, botoşănenii iubesc fotbalul, ştiu când să încurajeze echipa când este nevoie şi cu siguranţă avem nevoie de ei în meciul cu Craiova” a spus „Ciobi”. Căpitanul Andrei Burcă a făcut şi el referire la jocul de azi: „Sunt convins că o să avem un meci dificil dar sperăm să păstrăm tradiţia anilor anteriori. Am făcut un meci foarte bun în tur, 2-2, din punctul meu de vedere meritam să câştigăm dar am trecut peste şi sunt convins că va fi un meci la fel de dur, la fel de încărcat cum a fost acum două sezoane când am jucat pe o vreme asemănătoare”.