Craiovean urmărit internațional pentru înșelăciuni în Austria, în arestul IPJ Dolj

0
121

Poliţiştii craioveni, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au depistat, marți, un craiovean de 24 de ani, care era urmărit internaţional pentru înşelarea mai multor companii de telefonie din Austria. Ieri, Curtea de Apel Craiova i-a emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea demarării procedurilor de extrădare.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, în urma activităților specifice desfășurate în cursul zilei de marți, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat, pe raza municipiului Craiova, pe Nicu Aurel Perca, de 24 de ani, din municipiu, dat în urmărire internaţională. Pe numele acestuia, autorităţile din Austria au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, în perioada 2013-2014.

Tânărul este suspectat de autoritățile judiciare din Austria că, împreună cu alte persoane, folosind date false, ar fi indus în eroare mai multe companii de telefonie mobilă din Austria, de la care ar fi primit telefoane şi computere în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române. Marți, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, unde i s-a emis ordonanță de reținere pe 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj.

Ieri după-amiază a fost prezentat Curții de Apel Craiova, care a dispus arestarea sa pentru 15 zile, în vederea demarării procedurilor de extrădare: „Admite propunerea. Dispune arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate Perca Nicu Aurel, pe o perioada de 15 zile, începând cu data de 25 noiembrie 2015 până la data de 9 decembrie 2015, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare. Fixează termen pentru prezentarea mandatului european de arestare tradus în limba română, la data de 9 decembrie 2015. Cu contestaţie in termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică de la 25 noiembrie 2015”, se arată în încheierea de ședință a Curții de Apel Craiova.