Aeroportul din Craiova va purta numele inventatorului George Constantinescu

0
640

Cu ocazia celebrării a 140 de ani de la naşterea celebrului inventator George Constantinescu, Asociaţia Science&Technology, Muzeul Olteniei, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Universitatea din Craiova şi revista Ştiinţă&Tehnică cu sprijinul Primăriei Craiova şi a Consiliului Judeţean Dolj organizează astăzi prima ediţie a festivalului CRAIOVA SCIENCE. În deschiderea evenimentului profesorul Alexandru Mironov va vorbi celor interesaţi despre Teoria Sonicitatii. Revistei Ştiinţă & Tehnică, cea mai veche şi mai prestigioasă publicaţie românească cu caracter ştiinţifuc din România, i-a și dedicat o ediție specială, marelui om de ştiinţă Gogu Constantinescu, născut la Craiova, pe 4 octombrie 1881.

Gogu Constantinescu a urmat Şcoala Primară Obedeanu, cea mai veche şcoală din Craiova, iar din 1892 a urmat Şcoala Superioară din Craiova. Îndrăgostit de ştiinţă, Gogu Constantinescu, în timpul anilor de liceu, şi-a transformat camera într-un adevărat laborator pentru experimente, loc unde a realizat o lampă electrică cu mercur, alimentată de la acumulatori.

Prezent astăzi, la conferinţa de presă desfăşurată în debutul Festivalului, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile,  a anunţat în prezenţa profesorilor Alexandru Mironov şi Gheorghe Manolea, că autoritățile județene vor ca Aeroportul Internațional din Craiova să poarte numele inventatorului craiovean, academicianul George Constantinescu. Denumirea va deveni oficială după ce consilierii își vor exprima votul în cadrul următoarei ședințe de Consiliului Județean.

Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj :

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova :

Profesorul Alexandru Mironov :

Profesorul  Gheorghe Manolea :