Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, prezent la ZIua Armetei

0
410

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj : „Ceremonia de astăzi are loc într-un context cu totul special, odată cu împlinirea a 75 de ani de la eroica ofensivă pentru eliberarea de sub ocupație străină a ultimelor teritorii românești, episod istoric marcant pentru destinul unei țări care și-a redobândit atunci libertatea, consolidându-și identitatea de stat unitar.

În octombrie 1944, Armata își afirma încă o dată rolul crucial, de garant al împlinirii și apărării marilor deziderate naționale, așa cum o făcuse în lupta pentru obținerea independenței și în Războiul pentru Întregirea Neamului – un parcurs așezat sub semnul curajului, devotamentului și spiritului de sacrificiu.

Aceste pagini strălucite ale trecutului au putut fi scrise prin jertfa celor care au pus datoria față de patrie mai presus de propriile vieți și a căror memorie o cinstim acum, dar și prin contribuția decisivă a veteranilor de război, către care îndreptăm expresia gratitudinii noastre, pentru valoroasele modele de caracter și conduită pe care le-au conturat.

Stimați militari, profesionalismul, abnegația și patriotismul continuă să fie coordonatele definitorii ale activității dumneavoastră, datorită căreia România și-a construit un prestigiu întemeiat pe responsabilitate, pe onorarea angajamentelor asumate în relația cu partenerii strategici, pe implicare hotărâtă în eforturile comune de asigurare a securității și stabilității.

La ceas aniversar, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă încredințez de întreaga noastră considerație și vă adresez călduroase felicitări pentru tot ceea ce ați realizat în beneficiul României, alături de sincere urări de sănătate și mult succes în misiunea dumneavoastră de înaltă răspundere. La mulți ani!”