Cetăţenii, chemaţi să consulte listele electorale permanente

1
147


Pregătirile pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie a.c. sunt în toi. După examenul din vară, de la locale, Guvernul Ponta trebuie să îl treacă şi pe acesta. Dacă organizarea nu va fi la nivelul aşteptărilor şi organizatorii vor pica testul, va fi un motiv în plus pentru Traian Băsescu să nu numească premier din partea Uniunii Social Liberală. În zilele următoare vor fi finalizate listele electorale permanente, iar 30 octombrie a.c. este data-limită a depunerii dosarelor pentru candidaturi. 

Guvernul Ponta a primit din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor o informare privind stadiul pregătirii alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 9 decembrie 2012. În acest moment, structurile teritoriale ale Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei şi Administrarea Bazelor de Date au tipărit listele electorale permanente şi au convocat primarii pentru preluarea acestora.

Operaţiunea va fi încheiată în zilele imediat următoare. Listele electorale permanente vor fi puse la dispoziţia alegătorilor spre consultare şi pentru eventuala formulare de întâmpinări împotriva erorilor. De asemenea, se finalizează acţiunea de înscriere a juriştilor pentru desemnarea prin tragere la sorţi a preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora. Tot în această perioadă se desfăşoară procedurile de achiziţii publice aferente imprimării buletinelor de vot.

În perspectivă, reperele programului calendaristic sunt: 25 octombrie – punerea listelor electorale permanente la dispoziţia alegătorilor spre consultare; 30 octombrie – depunerea candidaturilor;  6 noiembrie – comunicarea către prefecţi a semnelor electorale în vederea imprimării lor pe buletinele de vot. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat zilele trecute că astăzi, la Braşov, va avea o întâlnire cu şefii inspectoratelor de poliţie pentru a se stabili măsurile care trebuie luate pentru buna desfăşurare a acestor alegeri.

1 COMENTARIU

Comments are closed.