Cursurile de ţesător-restaurator de la Mârşani, la final

0
298

Cursurile de calificare în domeniul ţesătoriei tradiţionale, desfăşurate în comuna doljeană Mârşani, în cadrul Proiectului „Restauro – Specializare în arta ţesătoriei tradiţionale”, se apropie de final. Organizate de Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Asociaţia pentru Formare Profesională a Adulţilor, cursurile au început în luna aprilie și se vor încheia pe 30 septembrie.

„Cursanţii au efectuat în data de 24 septembrie o vizită de studiu la Muzeul Olteniei, ultima din cele patru derulate pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului. A fost o oportunitate de documentare, ei având posibilitatea de a descoperi obiecte ţesute sau restaurate, de valoare artistică excepţională, ce sunt parte a fondului tezaurizat”, a declarat Mariana Pasmangia, manager de proiect.

Cursurile de calificare în domeniul ţesătoriei s-au adresat persoanelor inactive pe piaţa muncii, din judeţul Dolj, celor aflate în căutarea unui loc de muncă sau şomeri, care nu deţin competenţe în meseria tradiţională de ţesător-restaurator de covoare. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și are o valoare nerambursabilă de aproximativ 2.120.000 de lei, din care 42.606 lei reprezintă contribuția Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”.