TÂNĂR BĂNUIT DE FURT CALIFICAT ŞI FURT ÎN SCOP DE FOLOSINŢĂ, REŢINUT PENTRU 24 DE ORE

0
286

Ieri, 25 iulie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 29 de ani, din comuna Predeşti, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt calificat şi furt în scop de folosinţă.

În fapt, în seara zilei de 26 martie a.c., ora 20.50, poliţiştii au fost sesizaţi telefonic de un bărbat, de 38 de ani, cu privire la faptul că din incinta unei societăţi comerciale, din municipiul Craiova, ar fi fost sustrasă o cutie metalică în care se afla suma de aproximativ 100.000 lei, dar şi o autoutilitară aparţinând societăţii comerciale, găsită ulterior de poliţişti, abandonată pe un drum lateral din apropierea DN 65 F.

Din cercetările efectuate de poliţişti a fost identificat un tânăr de 29 de ani, din comuna Predeşti, bănuit de comiterea furturilor, ce se sustrăgea cercetărilor, acesta fiind depistat în cursul zilei de 25 iulie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Tânărul a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe acesta, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de furt calificat şi furt în scop de folosinţă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Craiova.

În cursul zilei de azi persoana reţinută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea dispunerii unei măsuri preventive.