Ştiinţa, din Laci în puţ. Oltenii, umiliţi şi de FCSB

0
718

Universitatea Craiova este o echipă total debusolată în acest start de sezon. Deşi a început cu două victorii, una aducând şi un trofeu, exprimarea din teren indica un viitor apropiat sumbru. Ruşinea din Albania, care a dublat-o pe cea de anul trecut, din Georgia, a declanşat criza. Antrenorul Ouzounidis a fost demis, iar cel mai bun jucător al echipei, Cicâldău, a fost vândut. Cu moralul spulberat, în condiţiile în care oricum jocul suferea crunt, cu un antrenor teleghidat de patronul Rotaru, oltenii au fost carne de tun pentru FCSB, ieşind extrem de şifonaţi, iar fanii şi-au pierdut orice speranţă. Craiova a arătat ca o echipă de liga a patra, având şi pe bancă un antrenor cu experienţă în respectivul eşalon. Dragoş Bon, ex-FC Podari, nu pare să aibă în raniţă bastonul de mareşal cu care a fost creditat de Mihai Rotaru, dar, evident, nu este nici pe departe el principalul vinovat. Alb-albaştrii au acumulat atâtea greşeli individuale câte nu ai voie să faci într-un tur de campionat, dar aşa se întâmplă la o echipă fără lideri. Pe bancă şi în teren. O echipă care o jumătate de an nu a lucrat nimic şi care nu a jucat nimic nu se putea metamorfoza peste noapte, nici dacă ar fi avut parte de antrenorul cu faimă pe care şi-l doresc suporterii de atâta timp şi nu a mai ajuns în Bănie. Umilinţa din derby-ul cu FCSB a fost rezultatul unui cumul de factori: lipsă de valoare, la jucători precum Mateiu, Conte, Câmpanu sau Bic, indolenţă, cazurile lui Bălaşa, Pigliacelli, Bancu şi Nistor. Dar aceşti factori puteau fi evitaţi cu un bun strateg pe bancă. În plus, Ivan, probabil cel mai bun jucător de anul acesta, s-a accidentat după un sfert de ceas, ieşind când dezastrul se prefigura. Craiova n-a avut aplomb nici cât un sparring-partner, iar faza din care Markovic a egalat, deşi a fost una superbă, n-a avut rolul să-i scoată pe fani din depresie. Dacă nu va fi adus un antrenor reputat cât mai curând, şi câteva implanturi în primul 11, Craiova are şanse mari să-şi compromită sezonul încă de pe acum.

FCSB – Universitatea Craiova 4-1
Au marcat: Moruţan ‘7, Octavian Popescu ’16, Cordea ’43, Mateiu ’60 (a) / Markovici ’64.
FCSB: Vlad – Haruţ, Creţu, Vucur, Şerban (Perianu ’81) – Moruţan, Ov. Popescu, Tănase (Ondrasek ’68) – Cordea (C. Dumitru ’68), Dumiter, Octavian Popescu (Coman ’62). Antrenor Dinu Todoran.
Universitatea Craiova: Pigliacelli 2 – Conte 2 (Vlădoiu ’56) 4, Găman 5, Bălaşa 2, Bancu 1 – Mateiu 1, Bic 1 (Markovici ’56) 6 – Cîmpanu 1 (Baiaram ’28) 3, Nistor 3, A. Ivan 5 (Gustavo ’17) 5 – Koljic 4. Antrenor: Dragoş Bon.
Arbitru: Istvan Kovacs 6.