Peste 80 de candidaţi admişi cu media 10 la Facultatea de Matematică şi Informatică a UBB

0
78

Peste 80 de candidaţi au fost admişi cu media 10 la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, cei mai mulţi dintre ei, 33, au intrat la Informatică în limba engleză, transmite corespondentul Mediafax.

Reprezentanţii UBB au declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că alte medii de 10 au fost obţinute la specilizarea Informatică în limbile română şi maghiară. „UBB Cluj-Napoca este o universitate căutată de olimpici, un număr de 82 de candidaţi fiind admişi cu media 10 la Facultatea de Matematică şi Informatică, majoritatea, 33, la Informatică în limba engleză, la buget. De asemenea, au fost înregistrate 19 medii de 10 la Informatică în limba română, tot la buget, şi 17 la Informatică în limba maghiară. Un singur candidat la Informatică în limba germană a obţinut media 10. Au fost înregistrate medii de 10 atât la buget, cât şi la taxă la specializările Matematică, Informatică şi Matematică-Informatică. În total, la această facultate au fost declaraţi admişi aproape 900 de absolvenţi de liceu”, au spus sursele citate.

Dintre cei peste 80 de candidaţi cu media 10, 35 au fost admişi fără concurs, ca urmare a premiilor şi a menţiunilor obţinute la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare la care au participat, 14 fiind admişi cu media 10 în urma notelor obţinute la Concursul Mate-Info organizat de UBB în primăvara anului 2019. (Hotnews)