Bacalaureat 2019: Începe înscrierea candidaților care au promovat corigențele. A doua sesiune – în august

0
327

Candidaţii care au promovat examenele de corigenţe se pot înscrie, începând de astăzi, pentru cea de a doua sesiune a Bacalaureatului.

Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2018 – 2019, aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe 21 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura română – proba Ea), pe 22 august – proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba Eb), iar pe 23 august – proba scrisă obligatorie a profilului – proba Ec). Pe 26 august este programată proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă, pe 27 şi 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august – 2 septembrie – evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar pe 2 – 3 septembrie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Afişarea rezultatelor la probele scrise se va face pe 3 septembrie (până la ora 12.00), iar depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (între orele 12.00 – 16.00). Conform calendarului MEN, în perioada 3 – 6 septembrie este prevăzută rezolvarea contestaţiilor, afişarea rezultatelor finale – pe 7 septembrie. În sesiunea iunie – iulie, promovabilitatea la Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, a fost de 75,5%. (Sursa: Agerpres)