Global Village a depăşit graniţele dintre culturi

0
226

Multiculturalitatea a răsunat în Bănie în acest weekend datorită evenimentului marca AIESEC Craiova, Global Village care a strâns în acelaşi loc aproximativ 100 de voluntari internaţionali, tinerii ce au ales să se implice activ în schimbarea lumii.

aiesec 2Scopul evenimentului a fost de a aduce mai aproape de craioveni culturi din întreaga lume, oferindu-le ocazia de a afla mai multe detalii despre tradiţiile, obiceiurile voluntarilor ajunşi în Craiova datorită proiectelor AIESEC. Participanţii au putut gusta din preparatele culinare specifice ţării fiecărui voluntar precum: China, Thailanda, Spania, Egipt, Portugalia, Grecia, Scoţia, Tunisia, Turcia; de asemenea, s-a dansat pe cântece tradiţionale fiecărei culturi.

    “Pot spune că acest Global Village ne-a depăşit aşteptările, m-a bucurat foarte mult faptul că oameni de diferite vârste au comunicat deschis cu studenţii internaţionali participanţi, scopul acestui eveniment fiind atins. Atmosfera a fost una placută, degajată, în care am interacţionat, ca şi craioveni, cu diferite culturi din douăzeci şi două de ţări. Am observat deschiderea persoanelor prezente la nou şi asta nu poate reprezenta decât un factor pozitiv în reuşita evenimentului. De altfel,tinerii internaţionali au rămas cu o părere plăcută despre atmosfera şi mentalitatea locală. Aş vrea să îi mulţumesc pe această cale partenerului nostru, EVOBRAND, care a contribuit la succesul evenimentului şi sperăm sa îl avem alături în continuare.” declară Șerban Băluţă, preşedintele organizaţiei AIESEC Craiova.

aiesec 1Global Village este un eveniment cu o istorie importantă pentru organizaţia de studenţi, acesta aducând laolaltă mai multe culturi unde oamenii pot socializa într-un mediu deschis şi prietenos. De asemenea, craiovenii au putut afla mai multe detalii şi despre programele de internship internaţional pe care AIESEC le pune la dipoziţia tinerilor studenţi, astfel încât aceştia să îşi dezvolte abilităţile de comunicare şi de leadership.

    AIESEC  este o asociaţie studenţească globală, non-guvernamentală, independentă, condusă de studenţi sau proaspăt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior prezentă în peste 126 de ţări şi teritorii al cărui scop este crearea unei lumi mai bune.