Candidaţii la Drept au susţinut ieri examenul de admitere

0
353

Peste 300 de absolvenţi de liceu, care au promovat bacalaureatul, au susţinut ieri concurs scris de admitere la specializarea Drept din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii din Craiova. Proba scrisă, care a început la ora 16.00, s-a derulat exclusiv pentru locurile de la buget în număr de 168, concurenţa fiind astfel de aproximativ doi candidaţi pe loc.

Subiectele au fost de tip grilă, cu 100 întrebări din gramatica limbii române, iar examenul s-a derulat în condiţii de maximă exigenţă. Examenul de ieri s-a desfăşurat în noul sediu al Facultăţii de Drept, din incinta campusului de la Facultatea de Mecanică. Candidaţii au intrat în săli doar cu buletinul, pix negru şi legitimaţia de concurs. Subiectele au de fost tip test grilă cu 100 de întrebări de Limba română. Pentru a se evita copiatul, au fost distribuite patru variante de grilă, fiind puse la dispoziţie trei ore pentru a le rezolva. Emoţionaţi înainte de a intra în examen, unii dintre candidaţi erau ieri uşor speriaţi cu gândul la subiectele pe care urmau să le rezolve. “Sunt emotivă de fel şi sunt şi puţin speriată. M-am pregătit dar nu ştiu ce subiecte îmi vor pica. Sper totuşi că o să reuşesc să ocup un loc la buget”, a spus Alexandra, proaspătă absolventă a Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu”. Au fost însă şi candidaţi mai curajoşi, care au intrat în examen fiind convinşi că vor ocupa un loc la buget. “Chiar dacă am avut parte de o dezamăgire – am picat examenul la Bucureşti -, am încredere în ceea ce am învăţat şi sunt convinsă că voi reuşi să ocup un loc la buget. Nu mă gândesc ce notă voi lua, dar sper că va fi una de care să fiu mândră”, a spus şi Daniela. Imediat după finalizarea probei scrise, atât pe site-ul facultăţii cât şi la avizierul Universităţii din Craiova au fost postate răspunsurile la grile, pe baza cărora candidaţii şi-au putut calcula punctajul până la afişarea rezultatelor, anunţată pentru data de 27 iulie a.c. Pentru acest examen, facultatea a pus la dispoziţia elevilor de liceu mai multe variante de grile. De asemenea, pentru partea teoretică, care a solicitat cunoaşterea problemelor legate de aplicarea normelor ortografice, ortoepice şi de punctuaţie, precum si elementele referitoare la nivelurile limbii – fonetic, lexico-semantic şi morfo – sintactic a fost dată şi o bibliografie.

 

Candidaţii care nu vor reuşi să ocupe unul din locurile de la buget pot opta pentru cele de la taxă, în număr de 132 sau 100 la fără frecvenţă. Aceştia vor avea de plătit 3.000 de lei pentru fiecare an de şcolarizare.