Giuleştenii, prudenţi înaintea returului cu MYPA. Teama principală, terenul sintetic

0
233

Pancu nu a făcut deplasarea în Finlanda

Rapid va susţine în această seară manşa secundă a disputei cu finlandezii de la Myllykoseken Pallo-47, formaţie învinsă cu 3-1 joia trecută în Giuleşti. Însă, în pofida celor două goluri avans, oamenii în alb şi vişiniu nu se consideră deja calificaţi. “Nu este un meci uşor pentru Rapid, dar ne dorim să ne calificăm. Să nu uităm că vom juca pe un teren de iarbă artificială, un teren care nu există în România. Echipa s-a antrenat aseară la Buftea, mulţumesc federaţiei pentru că ne-a pus la dispoziţie acel teren sintetic. Nordicii sunt foarte ambiţioşi, sunt puternici şi îşi doresc mult să câştige. Calificarea nu este rezolvată, nu aţi văzut că în Giuleşti la 1-1 am tremurat?”, a spus la plecarea spre Finlanda finanţatorul George Copos. Susţinut şi de tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău (foto): “O să fie mai greu în Finlanda pentru că vom juca pe teren sintetic şi nu suntem obişnuiţi. Mă aştept la un meci de luptă cu o echipă periculoasă la fazele fixe. Dar nu ne sperie pentru că avem jucători de valoare în lor. Emoţii sunt, normal, pentru că meciul va fi dificil şi ne dorim foarte mult o calificare”.

Sabău nu va putea conta în Finlanda pe veteranul Daniel Pancu, marcator în ambele meciuri oficiale de până acum, care nici măcar nu a făcut deplasarea, după ce a suferit o întindere în meciul de duminică cu Vaslui.

În afara fostului internaţional, la Bucureşti au mai rămas brazilienii Renan da Silva şi Stefan Pereira, care nu au drept de joc, plus Paul Codrea, Marius Constantin şi Ovidiu Herea, care se vor pregăti separat (şi ei cu probleme medicale). Prin urmare, primul 11 al Rapidului ar putea arăta astfel: Albuţ – Rui Duarte, Abrudan, Oros, I. Voicu – Pavlovici, Teixeira –  Roman, N. Grigore, Milisavljevici – Ilijoski. Partida este programată cu începere de la ora 19:30, însă nu va fi televizată.

Dacă va trece de MYPA, Rapid va întâlni în turul următor (2-9 august) pe olandezii de la Heerenveen, formaţie pregătită de Marco van Basten. Tot astăzi îşi află adversarul şi Steaua, acesta urmând să se decidă dintre Sligo Rovers (Irlanda) şi Spartak Târnava (Cehia), 1-3 în tur. Din România mai este calificată în competiţie şi Dinamo, însă oamenii lui Dario Bonetti vor intra în luptă în play-off (turul IV).