CFR Cluj o va întâlni pe Slovan Liberec în turul III preliminar al Ligii

0
214

Învingătoare cu 1-0 în prima manşă, pe teren propriu, Slovan Liberec a fost nevoită să trăiască momente dintre cele mai grele, marţi seara, contra lui Şahtior Karagandy (Kazahstan), până a obţine dreptul de a se lupta cu CFR pentru un loc în play-off-ul Ligii! Calificarea, una ce a stat mai mult la îndemâna gazdelor, care au avut ocaziile mai numeroase şi mai clare, a fost obţinută tocmai în ultimul minut al prelungirilor (120), când rezerva Jan Blazek a egalat la 1. Pentru Şahtior punctase Kukeiev (40), din penalty.

„Campioana Kazahstanului a fost mai bună. După cele întâmplate, Slovan nu prea merita calificarea. Este o echipă care poate fi învinsă de CFR, dar poate fi şi periculoasă pentru că are foarte multă experienţă. Eu m-aş bucura să câştigăm cu 2-0, 3-0 la Cluj, dar nici 0-0 nu e rău. O să fie ca un meci de şah pe terenul de fotbal”, a spus la finele jocului finanţatorul ardelenilor, Arpad Paszkany – foto.

CFR Cluj va juca prima manşă acasă, pe 1 august, în timp ce returul se va disputa la Liberec, 6 zile mai târziu.

„Câinii” lui Bonetti şi minunea de la Liberec

Cea mai spectaculoasă revenire a unei echipe de club româneşti în competiţiile continentale este legată chiar de Slovan. Se întâmpla în vara lui 2009, în tururile preliminare ale “Europa League”, când Dinamo, condusă şi atunci tot de Dario Bonetti, în pofida faptului că cedase prima manşă de la Bucureşti, 0-3 la masa verde (meci oprit de arbitru în minutul 86, la scorul de 0-2, după ce fanii dinamovişti au pătruns pe teren), a refăcut ecartul la retur, pentru a se califica ulterior la loviturile de departajare.

Meci nebun la Sazburg. Luxemburghezii de la Dudelange, ce surpriză!

De asemenea în turul II preliminar al Ligii, şi tot marţi, campioana Luxemburgului, F91 Dudelange, a provocat una dintre marile surprize din istoria competiţiei, eliminând repondenta sa austriacă, pe FC Salzburg. Sosită pe “Red Bull Arena” la adăpostul acelui mai mult decât surprinzător 1-0 din tur, micuţa formaţie din Ducat le-a mai aplicat o lovitură oponenţilor, unul dintre cei cinci francezi din primul 11, Steinmetz, deschizând scorul în minutul 26. Jucătorii gazdă au răspuns însă imediat, întorcând rezultatul (Jantscher 28, Hinteregger 37), şi se părea că nimeni şi nimic nu îi va mai putea opri. Falsă senzaţie! După reluare, tot în 9 minute, luxemburghezii i-au adus din nou cu picioarele pe pământ pe austrieci, înclinând la rându-le balanţa (Joachim 48 şi acelaşi Steinmetz 57). Rumoare printre fanii gazdelor, dar din nou speranţe în minutul 74, când vizitatorii au rămas în inferioritate, după eliminarea marocanului Benzouen. Degeaba! Salzburgul nu a mai reuşit mai mult decât un 4-3, Cristiano (81 din penalty) şi Zarate 82, permiţându-le astfel celor de la Dudelange o calificare istorică. Mai departe, luxemburghezii vor înfrunta formaţia slovenă NK Maribor, 2-1 (d) după 4-1 (a) cu Zeljesnicar (Bosnia).

Alte rezultate consemnate marţi: Sheriff (Mol) – Ulisses (Arm) 1-0 (în tur 1-0) / Basel (Elv) – Flora Tallinn (Est) 3-0 (în tur 2-0) / Zastafoni (Geo) – Neftci Baku (Azb) 2-2 (în tur 0-3) / KR Reykjavik (Isl) – HJK Helsinki (Fin) 1-2 (în tur 0-7) / Ironi Kiryat (Isr) – Zilina (Slc) 2-0 (în tur 0-1) / Debrecen (Ung) – Skenderbeu Korce (Alb) 3-0 (în tur 0-1) /  Partizan (Srb) – La Valetta (Mal) 3-1 (în tur 4-1) / Ekranas (Lit) – Shamrock Rovers (Irl) 2-1 (în tur 0-0) / Ventspils (Let) – Molde (Nor) 1-1 (în tur 0-3).

Echipele subliniate s-au calificat în tur III preliminar.

Meciurile Linfield (Irl N) – AEL Limassol (Cip), în tur 0-3, Dinamo Zagreb (Cro) – Ludogorets (Bul), în tur 1-1, Vardar Skopje (Mac) – BATE Borisov (Blr), în tur 2-3, Helsingborg (Sue) – The New Saint (Ţara G), în tur 0-0, şi Slask Wroclaw (Pol) – Buducnost (Mun), în tur 1-1, s-au disputat aseară după închiderea ediţiei.