Examen de admitere la Facultatea de Teologie din Craiova

0
267

Astăzi este a doua zi în care zeci de candidaţi susţin proba orală pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universităţii din Craiova. Examenul, la care s-au înscris 90 de candidaţi, se desfăşoară începând cu ora 9.00, în faţa unei comisii de specialitate, urmând ca rezultatele să fie afişate mâine, 27 iulie.

„Proba orală constă în intonarea unui cântec bisericesc, într-o verificare a cunoştinţelor de teologie, astfel încât se realizează un punct de plecare în formarea lor teologică. Facultatea de Teologie din Craiova oferă candidaţilor 80 de locuri, 70 dintre acestea fiind la buget, iar restul la forma de învăţământ cu taxă”, a precizat preotul lect. univ. dr. Adrian Ivan, directorul Departamentului de Teologie din cadrul Facultăţii de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei din Craiova.

Interviul este probă eliminatorie şi constă în verificarea aptitudinilor vocaţionale (trăsături ale personalităţii, aspecte ale vieţii moral – religioase şi capacitatea de discernământ) şi a cunoştinţelor de Catehism ortodox. Admiterea se va face în ordinea mediilor obţinute la examenul de  Bacalaureat.

Candidaţii spun că au avut emoţii, dar sunt încrezători că vor trece cu bine de această etapă. “Am absolvit Seminarul Teologic din Craiova şi doresc să-mi completez studiile teologice pentru a-mi putea îndeplini dorinţa de a îmbrăca haina preoţească. Am puţine emoţii, dar ele sunt normale”, a declarat Laurenţiu Iagăru.