Europarlamentarul Marinescu: “Votul în România este liber, dar nu obligatoriu”

1
267
Marian Jean Marinescu

Nici democrat-liberalii doljeni nu vor merge duminică la vot. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu susţine că nu este obligatoriu să te prezinţi la referendum, că legea nu obligă lucrul acesta. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PDL Dolj a declarat că, mai mult, chiar le recomandă susţinătorilor şi membrilor PDL să nu se prezinte la referendum.

“Votul în România este liber, dar nu obligatoriu. Dacă vreau votez, dacă nu vreau, nu votez. Mai ales la referendum. Cetăţeanul trebuie să vadă dacă îl interesează sau nu subiectul respectiv. Eu cred că sunt motive foarte temeinice ca oamenii să stea acasă. Acest referendum este pentru demiterea preşedintelui”, a declarat Marian Jean Marinescu. Să fie şi mai convingător, preşedintele interimar al PDL Dolj a mai spus că nu poate să nu pună sub semnul întrebării şi corectitudinea referendumului, afirmând că, deşi este ilegal, sunt multe secţii de votare în judeţ unde preşedinţii desemnaţi sunt membri ai coaliţiei USL. Şi a dat ca exemplu câteva localităţi doljene: Bralostiţa, Castranova,  Melineşti,  Verbiţa sau Rojişte.

Europarlamentarul Marinescu susţine că nimeni nu a demonstrat că preşedintele a comis fapte de încălcare gravă a Constituţiei, pentru a fi demis. “Nimeni nu a demonstrat acest lucru. Au decis vreo 200 şi ceva de parlamentari, ale căror voturi adunate nu sunt laolaltă câte a avut preşedintele în 2009. Unii au probleme cu legea, ei îmi spun mie ce să fac, eu, cetăţean onest!”, a subliniat Marinescu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.