România câştigă grupa de la Euro şi merge en-fanfare în optimi!

0
319

“Generaţia de suflet” a României a făcut egalul de care avea nevoie, contra Slovaciei, la Frankfurt, scor 1-1, şi se califică în optimile Campionatului European. Şi nu a fost nici pe departe o remiză strategică, aşa cum au catalogat-o mulţi înainte de a se întâmpla, ci una trudită, după o luptă fără menajamante. Slovacii au deeschis scorul prin Duda, iar Răzvan Marin a egalat din penalty-ul scos de Ianis Hagi.

Şi după pauză, când s-a declanşat o ploaie teribilă, s-a jucat aprig, la limită regulamentului, nu cu pase în lateral, pentru o remiză-blat. Mai degrabă în celălalt meci al grupei, între Belgia şi Ucraina, terminat 0-0, a fost o acceptare reciprocă a remizei, după un meci fără goluri şi fără ocazii. Pe dinafară rămâne Ucraina, atât din cauza eşecului drastic în faţa tricolorilor, în primul meci, dar şi pentru că oamenii lui Rebrov au consimţit “pacea” cu Belgia, deşi, dintre cele 4 echipe, erau cei care aveau cel mai mult nevoie de victorie.

Din păcate, căpitanul Ştiinţei, Bancu nu va juca în optimi, după ce a luat al doilea galben, în finalul primei reprize, la o fază în care nici măcar nu a faultat, fiind primul la o minge la care şi adversarul a ridicat piciorul.

Tricolorii vor întâlni Slovenia sau Olanda în optimi, la Munchen, pe 2 iulie.

Clasamentul final al grupei E: 1. România 4p (4-3), 2. Belgia 4p (2-1), 3. Slovacia 4p (2-2), 4. Ucraina 4p (2-4).

România: Niţă – Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Bancu – R.Marin (Ad. Rus 86), M. Marin, Stanciu – Ianis Hagi (Man 66), Drăguş (Puşcaş 66), Fl. Coman (Sorescu 58). Selecţioner: Edward Iordănescu.

Slovacia: Dubravka – Pekarik (Gyomber 90+2), Vavro, Skriniar, Hancko – Duda (Bero 90+2), Lobotka, Kuka – Skranz (Duris 78), Strelec (Bozenik 70), Haraslin (Suslov 70). Selecţioner: Francesco Calzona.

Arbitru: Daniel Siebert.