Peste 2.8 kg marijuana descoperite la PTF Calafat

0
204

Poliţiştii de frontieră doljeni de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, sâmbătă după-amiază, 2,81 kg marijuana, ascunse într-un spaţiu special amenajat în portbagajul unui autoturism condus de un cetăţean bulgar. Bulgarul şi drogurile au fost predate, conform protocolului, autorităţilor din ţara vecină pentru dispunerea măsurilor necesare.

drogConform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, sâmbătă, 24 iunie a.c., în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Atanas S., în vârstă de 63 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria. Acţionând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului.

Astfel, poliţiştii de frontieră au observat în portbagajul maşinii un loc special amenajat, confecţionat prin modificarea structurii caroseriei autoturismului, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul autorităţilor vamale bulgare pentru ca mijlocul de transport să fie scanat cu ajutorul aparaturii Roentgen. În urma scanării, în spaţiul special amenajat din portbagaj au fost descoperite 4 colete, ce conţineau cantitatea totală de 2,81 kg marijuana.

 „Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cazul a fost preluat de către Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale ce se impun”, ne-a declarat comisar Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.